1

Temat: Pomoc w kupnie Husky !

Witam
Jestem nowy na forum. Przymierzam się do kupna Husky sm610 z 2004 roku. Niby mam już wszystko ugadane i będę jechć oglądać i ew. Kupić. Jeśli chodzi o moją więdzę to przestudiowałem kilka forów, dokładnie zapoznałem się z manualem tego rocznika i listą cześci. Wiem o częstrzych wymianch oleju i czyszczeniu filterka.( piętana achilesa - korwobód i dobbre jego smarowanie )  Pyatnia do Was są takie:
1. Na co zwrócić konkretnie szczególaną uwagę ? W przypadku tego konkretnego modelu i ogólnie  ?

2. Liczy się dla mnie kewstia (troszke) ekonomi. Pan twierdzi, że przy spokojnej jezdzie ( cyt. Śrdenią prędkością 120-130 ) palił mu maksymalnie 5 litrów na 100 km.czasem niby nawet mniej.
Czy to może być prawda ?
Motocykl jakmi jednostka wydają się być zadbane( czyt. nie katowany). Jest to wersja z pompą. Silnik w oryginale.

Pozdrawiam i licze na cenne wskazówki i informacje.

2

Odp: Pomoc w kupnie Husky !

Jeżeli chodzi o spalanie takiej huski to bardzo możliwe. Mój dobry kumpel też lata ze mną na takiej i spalanie jego moto zaskakuje wszystkich.

3

Moja 610 palila 10litrow

525 EXC

4

Aha. Widzę, że jest duży rozstrzał :-)  Jednak mi chodziło przede wszystkim o ten konkretny przypadek.  Wiadomo liczę sie z tym że każdy sprzęt, nie tylko husky bierze więcej przy większych akcjach :-) .
A co do porad w sprawach technicznych - na co zwracać uwagę ?
Zapraszam innych właścicieli do podawania swych wyników.

5

Z tego co wiem to ceny są dużo wyższe niż do jego rodaków :)

6

ciezko odpowiedziec  jednoznacznie bo jesli wczesniej nie ogladales zadnej huski to po dzwieku silnika nie dojdziesz niczego, poza tym standardowa procedura- jak pali na zimnym, czy nie kopci, czy ograniczniki na miejscu , stan napedu zawieszenia itp, nie wiem jakim dysponujesz budzetem ale jesli huska to celowalbym w 2006rok i wyzej, latwiej z czzesciami i mniejsze prawdopodobienstwo trafienia zajechanego egzemplarza. Daj link do tej co chesz kupic. Dzis na przyklad bylem ogladac ta  [url]http://tablica.pl/oferta/husqvarna-sm-610-supermoto-super-stan-CID5-ID5hBDf.html#d32b808f56[/url]   i nibyby wszystko ladnie pieknie zadnych zastrzerzen (moze oprocz tego ze cale moto potraktowanie PLAKiem łacznie z cylindrem, oponami i ogolnie kazdym miejscem i przebieg zamiast"koło19tys" wynosil 26 tys) ale jedno co zawazylo nad nie kupieniem- moto było cholernie slabe- z 2-ki nie moglo podniesc sie na koło a przyspieszenie jak by było tam ze 30koni, moja stara 610 z 2000r to był szatan w porownaniu do tego, tylko widzisz ja mam odniesienie jakies, awiec Tobie radzilbym obejrzec co najmniej 2 szt i wtedy wybrac juz cos ewentualnie. mozna porownac roznice w pracy silnika itd itp wtedy

525 EXC

7

Gość ocipiał z tym spalaniem. Husqa pali dużo, dużo więcej.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

8

czarnysm610 napisał/a:

ciezko odpowiedziec  jednoznacznie bo jesli wczesniej nie ogladales zadnej huski to po dzwieku silnika nie dojdziesz niczego, poza tym standardowa procedura- jak pali na zimnym, czy nie kopci, czy ograniczniki na miejscu , stan napedu zawieszenia itp, nie wiem jakim dysponujesz budzetem ale jesli huska to celowalbym w 2006rok i wyzej, latwiej z czzesciami i mniejsze prawdopodobienstwo trafienia zajechanego egzemplarza. Daj link do tej co chesz kupic. Dzis na przyklad bylem ogladac ta  [url]http://tablica.pl/oferta/husqvarna-sm-610-supermoto-super-stan-CID5-ID5hBDf.html#d32b808f56[/url]   i nibyby wszystko ladnie pieknie zadnych zastrzerzen (moze oprocz tego ze cale moto potraktowanie PLAKiem łacznie z cylindrem, oponami i ogolnie kazdym miejscem i przebieg zamiast"koło19tys" wynosil 26 tys) ale jedno co zawazylo nad nie kupieniem- moto było cholernie slabe- z 2-ki nie moglo podniesc sie na koło a przyspieszenie jak by było tam ze 30koni, moja stara 610 z 2000r to był szatan w porownaniu do tego, tylko widzisz ja mam odniesienie jakies, awiec Tobie radzilbym obejrzec co najmniej 2 szt i wtedy wybrac juz cos ewentualnie. mozna porownac roznice w pracy silnika itd itp wtedy

Czarny te nowsze Husqy są strasznie wykastrowane i nie mają tego pazura co modele ze starszym silnikiem.

9

czarnysm610 dzięki za info. To fakt - żadnej husky nie widziałem, ale jakieś tam doświadczenie z sm ogólmie mam. Jeśli chodzi o twoją wskazówke co do 2006> to fakt ryzyko zajechanej sztuki jest mniejsze, ale szukam własienie do 2005 max bo mają inny układ ,,plastkiów ,,, czy karoseri jak kto woli. Ogólnie żecz biorąc można zamątować jakiś kufer + sakwy i pojechać na mały trip w kraj na wakacjach :-) . Te nowsze to już taki typowe pod supermoto :-D 
Jak w polsce było by więcej sztuk do kupna to brałbym MZ SM 660 a sam aktualnie posiadam mz sm 125 i sobie bardzo chwale.  Ma znany i dobry silnik. Ale po nią musiałbym tłuc się na zachód a tam ceny to od 15 k > :'(  bez kosztów związanych z biurakracją.
Wracjąc do tematu ta sztuka co mam na oku wygląda na zadbaną, typ co sprzedaje też ogarnięty. Na moją prośbę wysłal dokładne info i foty. I ew. Usterki żeby nje było nie spodzianek ( drobnostki ). Czytałem gdzieś odnosniem dzwoniącej sprężyny amortyzującej sprzęgło ?

10

Batycki jak chcesz coś wiedzieć na temat zajechanych Husek to zajrzyj do mojego tematu w dziale Husqvarna. Dowiesz się tam wszystkiego...

11

galaarin ale 610 nowa i stara ma ten sam piec a w dodatku katalogowo to chyba nawet 6koni wiecej. Miałem wersje z pompa oleju i bez kopniaka na złotych deklach.  batycki- a w jakiej monecie te moto?

525 EXC

12

A to chyba, że tak, myślałem, że miałeś taki silnik jak u mnie.

13

7000-8000 kwestia ugadania

14

moze jestem sceptyczny bo na swojej sie zrazilem ale jak to mowia wlasciciel huski cieszy sie dwa razy-jak kupuje i jak sprzedaje :0 na twoim miejscu  wybralbym moze jakas yamahe 660? a moze  FMX ? w tym budzecie spory wybor i hondy zelazne sprzety

525 EXC

15

Właśnie czytam na temat hondy fmx. Tylko są dwie sprawy spalanie ponad 6 l i to na spokojnej podrozy i droga to nie SM tylko funbike....  Wiem slyszałem to powiedzenie, tylko mam wrażenie że stworzyli je osoby kupujące zajechane sprzety ( taki mam obraz po przestudiowaniu forów rózynych :-D  )