1

Temat: KTM 640 - wazne

Witam panowie, przejde od razu do senda sprawy. Sprawa jest dosc napieta chodzi o to moto : [url]http://tablica.pl/oferta/ktm-lc4-640-supermoto-CID5-ID5i8F7.html#44c9b288aa[/url] ktoś coś kojarzy ? Byc moze ze to sprzet kogos z forum, sory ze pisze chaotycznie lecz goni mnie czas. Moto jest do odbioru do srody, jestem ze slaska wiec lece po to ponad 500km. Wiec jesli ktoś cos wie to prosze o jakies porady, moze ktos cos wie, zna ten sprzet.

ps. prosiłbym o zostawienie tematu, poniewaz tak jak mowie, zalezy tutaj na czasie, a dobra rada sie przyda,

pozdrawiam, ASAK

2

Odp: KTM 640 - wazne

jezeli nie zapala to szykuj sie na kapitalke. co wogole na temat moto powiedzial sprzaaedajacy ?

3 Ostatnio edytowany przez asak (2014-03-17 16:27:28)

Koleś twiedził, ze odpala lecz do regulacji są zawory. Kiedy juz ustawiłem sie z nim na konkretny dzien był w garazu i nie może odpalić motocykla. Twierdzi, też ze sprzet poprzedni sezon jeździł tylko było słychać już zawory, stad taka cena. Aaa klakta trzymająca silnik była napawana w jednem miejscu tzn. było 2-3mm peknięcie, które po prostu zaspawał.
Szukam  640 najlepiej na SM, ten wygląda (mówie wygląda) dośyć dobrze, owiewki nie zarysane, opony, łancuch wydają sie OK. Jednak nie wiem co z silnikiem. :/

ps. znacie może kogoś z forum co mieszka w 3mieście ? Wolałbym wysłać przelew zeby to sprawdził, a ja nie goniłbym 1100km na darmo.

edit: ew. koszty remontu? Jakieś przykładowe kosztorysy.. nie znam sie na 4 taktach, cały czas migdałem tylko na 2t.

4

napisz może do Walca (Walec) powinien jeszcze siedzieć w 3M

5

Tak tylko widzisz wszystko fajnie, pieknie a ostatnia data jego logowania 2tyg. temu :/
Co myślicie na temat tego Kata ?

6 Ostatnio edytowany przez kik_man (2014-03-17 17:30:10)

cena nie jest taka tragiczna. za 5tys zl zrobisz kapitaklke silnika na tip top ze wszystkimi łożyskami, robota i na nowych czesciach . wyjdzie 11k zl i masz moto na kupe czasu, a tyle chodza sztuki w "dobrym stanie". w takich przypadkach rzadko sie zdarza zeby pokrylo sie to co mowi sprzedajacy z rzeczywistością.  musisz sam przemyslec czy chcesz sie bawic w remonty. 2ga zagadka jest to czy moto zostawia 1 sład i nic poza silnikiem robic nei trzeba

7

Może to być taka sama mina jak z moim Husabergiem.
Na fotkach malina.
Po remoncie itd.
A na miejscu cały od oleju, z komina wali jak kałach.
A jak rozebrałem teraz silnik to się złapałem za głowę.

Jednak był tani. I po remoncie który wyjdzie drożej niż niektóre sztuki na sprzedaż ale będzie zrobiony na tip top.

Tutaj masz tak samo. Jeżeli kupujesz tanio z myślą o remoncie to jest to bardzo dobra oferta.
Jeżeli z nadzieją że nie jest do remontu bo kasy brak to może to być duża mina.

A nikt Ci nie powie co siedzi w silniku. Kupno to jest czysta loteria.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

Jeśli chodzi o remont.. wolałbym kupić coś w stanie do jazdy, tak jak pisalem, nigdy nie miałem styczności z LC4 więc sam tego nie ogarne, chyba ze zimą przy odrobinie więcej czasu. Za podobną kase stoi dość fajne moto na chodzie, jednak enduro :/

9

To jak ma być na chodzie to szukaj takiego który już w aukcji nie ma napisane, że jest uszkodzony.
Jak nie odpalisz sprzęta to zarówno dobrze zamiast skrzyni biegów mogą być parówki, a zamiast sprzęgła wafelki.

Może sprawdź co sprzedają na forum.
Raku ma 660 np. na sprzedaż.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10

Zdejmij górę silnika na miejscu, będzie już coś widać. Jak właściciel się nie zgodzi to kupujesz kota w worku. Jestem po remoncie LC4 i miało być niewinnie, a przez kieszeń przeszło TSUNAMI! Jedyny plus to w końcu wiem na czym jeżdżę.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

11

Jak 2 tyg. temu cały czas siedzę na forum ;] Mogę podjechać zobaczyć jutro tylko w godzinach popołudniowych bo na uczelni siedzę ;].

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

12

Wiec jeśli tylko byś mógł, byłbym wdzięczny, oczywiście koszty za benzol zwracam. Wiec skontaktuj sie z tym kolesiem jakoś i powiedz mi co i jak :)

dodatkowo napisałem ci priva
pozdrawiam!

13

Walec czujny - wywołany do tablicy i zaraz się stawia ;)

14

Panowie kat był obejrzany wczoraj :D Już jest w posiadaniu moim i długiego :D
[url=http://img838.imageshack.us/i/aq2c.jpg/]http://img838.imageshack.us/img838/8136/aq2c.jpg[/url]

15

Komis lc4 otwieracie? :D

KXF 250 '14