1

Temat: Wydech dominator?

Ktos może posiada bo jestem ciekaw jak to wyglada, z wyglądu do akrapa podobny
cenowo pewnie poniżej tysiąca
Tu w linku do dziobala,
[url]http://allegro.pl/showItem2.php?item=4000742881[/url]

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

2

Odp: Wydech dominator?

Co do tych wydechow tez kiedys sie za nimi rpzgladalem.Z tego co pamietam kupilo je pare osob na forum vfr i sie wypalily w srodku. Ja postawilem wtedy na wydechy rm motor ( kupowalem dwa do vtr) zrobili mi dokladnie jaki chcialem dostalem 5 lat gwarancji i po 3ch latach zlego slowa na nie nie moge powiedziec. Zobacz na allegro. Maja wiele rodzaji a cenowo sa podobni do dominatora.

3

a znasz 'edhaust'?

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

4

dominator na początku swojej działalności miał problemy z jakością(puszczały spawy,szybko się wypalały) teraz jest inaczej,uważam że maja dobre produkty za dobrą cenę
edhaust -  zawsze może ci twój przerobić pod twoje wymagania

Sherco st300  Cabestany Replica

5

tak przeglądałem allegro i zauważyłem że mają dobre ceny za te wydechy
dostałem meila od dominatora, dodam że w niedziele odpisali ;)

Do Smc 690
okrągły: 429 zł
owalny: 479 zł
crossowalny: 529 zł
HP1 z carbonową końcówką: 829 zł

Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

6

To tanioo, jak one się mają do Acrapa czy FMF? Robią je z tytanu? Same końcówki czy całe układy też?

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

7

Koso napisał/a:

tak przeglądałem allegro i zauważyłem że mają dobre ceny za te wydechy
dostałem meila od dominatora, dodam że w niedziele odpisali ;)

Do Smc 690
okrągły: 429 zł
owalny: 479 zł
crossowalny: 529 zł
HP1 z carbonową końcówką: 829 zł

A wiedzą z jaką mapą ma to współpracować, czy "będzie pan zadowoloooooony"?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8 Ostatnio edytowany przez Cezar (2014-03-17 21:43:21)

A czym się różnią mapy do akrapa przelotowego od mapy do leo przelotowego itd? Nie jest to pytanie zaczepne ;)

9

No nie wiem, ale KTM dedykuje wydechy Akrapovića i podsyła do nich mapy. Może trzeba by poszukać w necie wersji do Leo,  a może mapa Akra działa we wszystkich przypadkach. Może firmy produkujące zestawy Dynojet i Tuneboy (czy jak mu tam ) mają swoje mapy dla różnych wydechów?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

10

tylko tak te ich mapy dedykowane pasują że i tak gasną, zresztą wszystko to kwestia marketingu ;)

subek nie mam pojęcia, moga zrobić bodajże cały z carbonu i własnie wysłałem takie zapytanie

Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

11

Mi tam nie gaśnie.
A propos carbonu, to nie chcę zniechęcać ale była kiedyś dyskusja na angielskim forum KTM o przydatności carbonu na tłumiki do singli. Ponoć kiepsko znoszą "wybuchowość" pracy i wibracje i to jest powód ich małej popularności na korzyść alu i Ti.

12

słuszna uwaga, przy jakiejś wywrotce i niefartownym upadku wracamy z wydechem w strzępach

Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

13

Carbon sam w sobie jest bardzo delikatny,a wibracje dużego singla(jakim nomen omen jest SMC 690)wpływają na niego destrukcyjnie.Tzn zapewne po sezonie będzie cały popękany ;-)

14 Ostatnio edytowany przez HuntRR (2014-03-18 02:13:16)

Kumpel miał w fazerze carbonowy wydech Leo - jeden szlif, nie jakiś tam porządny i wydech w strzępach.
Więc teraz pomyśl, że chcesz polatać po lesie - moto upada wydechem na dość ostry kamień i dupa.. yyy... to znaczy dziura w poszyciu ;)

GasGas FSE 400 SM

http://www.bikepics.com/members/huntrr/
http://p1.bikepics.com/2014/10/31/bikepics-2705839-800.jpg

15

koso z tego co się orientowałem są 2mapy do akrapa. Jedna do slipon'a druga do przelotowego. Może wgrana była ta druga, stąd Ci gasł. Mi na standardowej mapie z pełnym akrapem zgasł 1raz na światłach. Po wgraniu mapy na razie nic jest ok

Two Worlds, One Bike