Odp: Kamerki REDLEAF
muszę znaleźć jakąś piaszczystą górę i też spróbować mieliśmy dzisiaj latać ale pogoda się sypła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Kamerki REDLEAF
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
muszę znaleźć jakąś piaszczystą górę i też spróbować mieliśmy dzisiaj latać ale pogoda się sypła
Niby juz z górki ale to jeszcze zima. Po tym wypadziku, na razie trochę ciśnienie spadło, więc może juz do wiosny wystarczy. Ale moze nie róbmy off topu w nieswoim temacie - .... sorki Kula, pozdr. :)
Odświeżam temat:)
Ma ktoś jakiekolwiek pojęcie na temat nowego, taniego konkurenta GoPro, czyli RedLeaf RD990? Z tego co wypatrzyłem, to ten model pojawił się na rynku w styczniu tego roku.
[url]http://www.redleaf.pl/redleaf_rd990_wi-fi.html[/url]
Specyfikacja nie jest najgorsza - na poziomie gopro 3 white, czyli do amatorskiego użycia spokojnie wystarczy. Kamera wygląda bardzo podobnie, a wszelakie mocowania są identyczne. Czyli to co pasuje do GoPro, pasuje do RD990. W zestawie z kamerą są dwa(!) akumulatory, kilka uchwytów i sporo śrub, a wszystko w fajnej walizce. Ma wifi. Macałem ten wynalazek już w sklepie i wygląda solidnie.
a teraz uwaga, nówka kosztuje 699 złotych, gwarancja 2 lata.
Czy ktoś widzi jakieś minusy? Bo chyba sobie kupię...
Figiel ma inny model RD32 i bardzo fajnie się sprawdza - ładnie zdjęcia i nagrania za śmieszne jak na kamerki sportowe $$$
Za tyle można trafić nowe gopro2, po kij komu walizka czy wifi ? Następne zbędne śmieci.
[url]http://allegro.pl/kamera-sportowa-redleaf-rd990-fullhd-wifi-dodatki-i4037238253.html[/url]
na allegro jest pare sztuk za 600zl. kusi mnie ta kamerka
Nie lepiej używaną GoPro 2?
@Greg - moze i trafisz nowe, ale na pewno bez tych dodatków (nawet pomijając walizkę).
@Szyman - ten gość sprzedaje na jakiś dziwnych warunkach. Jako osoba prywatna, udziela 12 mc gwarancji na podstawie historii zakupu allegro. Mi coś tu śmierdzi, więc osobiście chyba wolałbym dopłacić stówę i mieć pełną gwarancję 24 mc jak w każdym innym sklepie.
@Frager - używana to zawsze używana. A ten redleaf ma gwarancję. Specyfikacja jest całkiem podobna, ale na korzyść redleafa jest WiFi, a to się przydaje. :) Jak kto woli, ale ja chyba wybrałbym redleafa.
Mam redleafa RD32 II. Za kamerkę w zeszłym roku razem z dodatkowymi mocowaniami płaciłem 600 czy 650 zyla. Wytrzymuje ok 2,5h nagrań. 2 lata gwarancji. Porównywałem nagrania z go pro i bez obróbki, to prawdę mówiąc, różnicy nie widziałem. Reszta należy do programu który się wykorzysta. W słonecznym i jasnym otoczeniu radzi sobie świetnie ale trochę się gubi w ciemnym. Jakaś leśna ścieżka czy bardzo pochmurny dzień i czasami się mota. Długo ustawia jasność. Biorąc pod uwagę że obie z go pro to chinole i różnicę w cenie to nie żałuję i do amatorskiego wykorzystania polecam.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Kamerki REDLEAF
Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 65 zapytań