Odp: ktm exc 525 czy yamaha wr450?
Jaca a teraz kupiłes YZf i jak ona ma sie do Wrki? Chodzi o oddawanie mocy, porecznosc, wage ?
#444 KTM 530EXC Supermoto
KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » ktm exc 525 czy yamaha wr450?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaca a teraz kupiłes YZf i jak ona ma sie do Wrki? Chodzi o oddawanie mocy, porecznosc, wage ?
lżejsza, poręczniejsza i zdecydowanie lepsza w terenie niż WR, mimo iż ma 4 biegi. Skrzynia nie przeszkadza w ogóle a śmigamy głównie leśne enduro i męczymy hałdy z ostrymi podjazdami. WR idealna jako SM ale w teren preferuję YZ. Jak będzie kasa to szukam zawieszenia z YZ i wrzucam do WRki bo jest niebo a ziemia na plus dla jamnika. Do tego jeśli chodzi o gaźnik to YZ pracuje lepiej, nie gaśnie i od razu rwie z dołu (WR bardzo rzadko ale jednak się zdarza, że przy energicznym dodaniu gazu potrafi zdechnąć - JDKit załatwi sprawę ale to na spokojnie) .
YZ 100% w teren, WR 100% Supermoto i żyć nie umierać.
meh tak czytam i czytam posty jacy o wr'ce (w której jestem już zakochany od paru dobrych lat) , dodatkowo widze oferte wr'ki w niby stanie idealnym , doinwestowana itp. z prawem rejestracji na A2 w dobrej kasie i nawet nie tak daleko ode mnie...
i poten mi się przypomina , że na prawko dopiero za miesiąc ide , do pracy dopiero na wakacje jade i przed jesienią nie mam nawet co szukać sprzętu.... life is brutal :S
ps. sorka za offtop :>
Mistrzu b0unceR, ta wr-a jest w pytę przynajmniej wizualnie, akochałem się. Tak ogólnie widzę, że fachowcy wypowiadają się o wr a ktm w cieniu, przynajmniej wypowiedzi. Na dniach mój szwagier kupił exc525 na brudasach i jest piękny, mocy maaaa! Pytanie, czy wr jest dużo słabsza niż ktm 525?
Hmm ja mam takie wrażenie że 525 czy 450 EXC jest jednak trochę brutalniejsze po obserwacjach z podjazdów .
Tam gdzie WR już się dławi exc ma jeszcze moc !. No i zawieszenie chyba na + dla KTM
Ale proszę się tym nie kierować bo oba sprzęty są świetna !!!
Jak bym miał wybierać miedzy WR 450 czy EXC 450\525 to sugerował bym się stanem i ceną .
Chociaż serce by mnie bolało bo kocham niebieskie :) he he
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » ktm exc 525 czy yamaha wr450?
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 82 zapytań