31

Odp: dt 125r czy ktm exc 125 ??

No a mógłbym poznać wasze opinie na temat KTM 125 exc?

32 Ostatnio edytowany przez Blade (2014-02-24 23:44:43)

[url]https://www.facebook.com/SuuperRocker?fref=ts[/url] tutaj chłopaki mają exc 125 jeśli się nie mylę, nawet chyba jeden z nich ma konto na forum edit: nick Norek

XT125X --> XT660X

33 Ostatnio edytowany przez Postrach (2014-02-25 00:46:59)

Generalnie przydała by się opinia kogoś kto miał styczność z sprzętem bo będę stał najprawdopodobniej z takim dylematem.

Husqvarna 610sm , jest w miarę tania, z minusów to piszą skrzynia, i masa, i niby moc dupy nie urywa, ale jest 4T i powinna być git na miasto? (Małe miasto, proste tutaj mają ~1km 2-3km to chyba max. Ale boję się , że przy tanim sprzęcie koszt remontu mnie zniszczy.

KTM Exc + moc , niby dołu nie ma, ale 2T bardzo chętnie wchodzi na obroty, remont można zrobić samemu i jest dość prosty, no i znacznie tańszy niż w 4t.

Drz Sm, kosztuje kosmiczne pieniądze.

CRF zrobiona na supermoto - trzeba bardzo dużo uwagi poświęcić na silnik , drogi remont itp raczej odpada.

DT'tka, jeździłem taką i jakoś wow na mnie nie zrobiła.

Huska 125 ?

Gas Gas ale przerobione na SM nie widziałem

Jest coś wartego uwagi jeszcze?

Pewno sporym plusem 2T 125ccm, jest jego masa, i zwinność w mieście , na czym mi zależy, nie planuje jeździć w dalekie trasy max to 15km - 20km w jedną stronę, jeżeli miała by to być trasa.

Jakiś roczników exc'a 125 unikać ?

34

tutaj masz Gas Gas na SM : [url]http://tablica.pl/oferta/gas-gas-fse-450-sm-wr-drz-xt-xr-CID5-ID4WNrf.html[/url]

Jeśli chcesz głównie na miasto to DRZ'tka by była idealna. Nie kosztuje "kosmicznych pieniędzy" w porównaniu do innych SM w tej pojemności , a jeśli zadbasz o koze to praktycznie żadnych kosztów dodatkowych na remonty nie musisz wydawać - ogólnie wychodzi bardzo tanio do porównania z innymi

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

35

b0unceR napisał/a:

tutaj masz Gas Gas na SM : [url]http://tablica.pl/oferta/gas-gas-fse-450-sm-wr-drz-xt-xr-CID5-ID4WNrf.html[/url]

Jeśli chcesz głównie na miasto to DRZ'tka by była idealna. Nie kosztuje "kosmicznych pieniędzy" w porównaniu do innych SM w tej pojemności , a jeśli zadbasz o koze to praktycznie żadnych kosztów dodatkowych na remonty nie musisz wydawać - ogólnie wychodzi bardzo tanio do porównania z innymi

No takie drz'ty w ładnym stanie to kosztują 12-13k ;>

125tki zamykają się w 6-8tyś.

Jest różnica prawie 2 krotna. No chyba , że zdarzają się okazje na drz'ty sm , ~8k tylko trzeba polować, nie badałem jeszcze tak rynku, za krótko się tym interesuje.

36

A Ty myślisz, że jak kupisz taką 125 exc to ile będzie Ciebie kosztował remont 2T i uzbrojenie go w koła SM itd.
Wyjdzie tyle ile kupno DRZ w SM

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

37

Jeżeli chcesz to zgłoś się na PW , sprzedam ci swoją sztuke  mocną 125'tkę 2t  na SM . Chłopaki którzy byli w Sudetach na zlocie ubiegłego roku mogą potwierdzić że dawałem rade z nimi, a pewnie pamiętają uroczy zapach 2t ;)

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

38

Generalnie liczyłem to tak że chciał bym się do 10k zamknąć z ewentualnymi naprawami.

Wisi coś takiego , w sumie nic o nim nie było [url]http://allegro.pl/sprzedam-ktm-125-exc-super-stan-warto-i3993843355.html[/url]

Ma już koła , na sm, to w najgorszym wypadku całkowity remont i zmieszczę się w tych 10k.

39

Ja bym exc 125 na sm nie polecał, chyba że do latania na gumie. Bo do normalnej jazdy nie będziesz bardzo zadowolony. To jest sprzęt przystosowany na brudasy. W teren/na tor jest to zajebisty sprzęt, ale na małe koła się nie nadaje. Oczywiście jest to tylko moje zdanie.

Kawasaki KX250F

40

Tor mam 2min od domu :D , ale sądzę, że to jeszcze nie jest miejsce dla mnie , chociaż na pewno tam będę gościł.

Czyli trzeba zbierać flotę na drz'te .