16

Odp: Buty Gaerne Supermoto, czy Forma Supermoto

Sporo jest komentarzy że Gaerne to wygoda i komfort mocno na +, a Forma bardziej idzie w plastik (mam Gaerne ale inny model).
Za taką kasę szukałbym SIDI ;)

PS. Przymierz przed kupnem , bo "będziesz odsyłał" -długość wkładki to jedno, a często lepszy komfort osiągniesz w modelu z +1size (but nie zawsze 'rozejdzie się' tak jak byś tego oczekiwał).

Hardcore - it's more than music...

17

Dokładnie, rozmiarówka a rzeczywistość to dwie rożne sprawy. Na codzień noszę 43 a Alpinestary tech 10 dobre są dopiero 44.5 i są na styk, chętnie nawet 45 bym przygarnął.

KXF 250 '14

18

Hustler13 napisał/a:

Dokładnie, rozmiarówka a rzeczywistość to dwie rożne sprawy. Na codzień noszę 43 a Alpinestary tech 10 dobre są dopiero 44.5 i są na styk, chętnie nawet 45 bym przygarnął.

Normalka, półbuty nosze w rozmiarze 41, buty sportowe 42, a Formy Dominator Comp 43. Tylko przymiarka wchodzi w gre w celu dobrego dobrania rozmiaru ;)

19

Ja mam dwie pary SIDI.
Crossfire i Flexforce buty do siebie podobne, Crossfire wywodzi się z Flexforce i rozmiarówka jest już troszkę inna. Crossfire są mniejsze od starszych Flexforce.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

20

W SIDI paczek złamał kości śródstopia, więc tak jak hacker prawi - żaden but nie da Wam 100 % ochrony.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

21

To chyba postawię na Gaerne :)

22

Emas66 dlaczego?

23

Mam Sidi Crossfire w wersji SM , buty bardzo wygodne i zdecydowanie polecam.
Dotychczas używałem ich tylko w terenie ale od tego sezonu to się zmieni.
Do wad można zaliczyć że strasznie skrzypią podczas chodzenia ale to wszystkie sidi na zawiasie tak mają, ja sobie poradziłem z tym tak że na zawiasy dałem trochę wazeliny technicznej i jak ręką odjął , minus wazeliny taki że w terenie piach się przykleja.

Litrowy Gixer

24

nildur napisał/a:

Emas66 dlaczego?

Sporo osób mi je poleca, poza tym cena 930 z przesylką jest do przelknięcia.
Aczkolwiek oczywiście też duża częśc ludzi poleca mi te buty Formy, dlatego nie do końca jestem przekonany, ale też wyglądem chyba bardziej mi się Gaerne podobają ;) Cena za forme 1010zl też jest atrakcyjna..
A co, Ty kolego uważasz żebym jednak postawil na Forme ?

25

KML napisał/a:

ale to wszystkie sidi na zawiasie tak mają, ja sobie poradziłem z tym tak że na zawiasy dałem trochę wazeliny technicznej i jak ręką odjął , minus wazeliny taki że w terenie piach się przykleja.

He, he mnie też z daleka nieraz słychać, najlepiej jak się wchodzi na klatce schodowej ;) Ja pryskam od czasu do czasu "w zawias" silikonem w sprayu to się tak piach nie trzyma a nie skrzypią przez kilka dni :)

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

26

W Gaerne jezdzi Hermunen i one mają profi podeszwę Vibram, może to dobry argument :P

27

michal_lc4 napisał/a:

He, he mnie też z daleka nieraz słychać, najlepiej jak się wchodzi na klatce schodowej ;) Ja pryskam od czasu do czasu "w zawias" silikonem w sprayu to się tak piach nie trzyma a nie skrzypią przez kilka dni :)

Ja jak mam nieposmarowane i idę przez osiedlę do garażu to wszystkie psy się zlatują aby mnie obszczekać.

Litrowy Gixer

28

Cezar napisał/a:

W Gaerne jezdzi Hermunen i one mają profi podeszwę Vibram, może to dobry argument :P

Nieprawda ja pomykam w SIDI ;-)

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

29

A te Gaerne Supermoto są na zawiasie ? bo nie jestem pewny patrząc po zdjęciu, a w opisie nic o tym nie ma..

30

Tak

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"