Temat: malowanie plastykowego zbiornika paliwa
rit dye. ma ktos z tym jakies doswadczenie? [url]http://www.youtube.com/watch?v=y6yYHnVcAJA[/url]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » malowanie plastykowego zbiornika paliwa
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
rit dye. ma ktos z tym jakies doswadczenie? [url]http://www.youtube.com/watch?v=y6yYHnVcAJA[/url]
Jeśli chodzi o malowanie klasycznym lakierem nie polecam, znajomy pomalował i okazało sie ze bak jak by " oddychał " zaczęły wyskakiwać bomble i ważyć lakier ;) tak samo jak przykleiliśmy naklejke zwykłą to ją zaczęło podnosić ;)
dobre, chyba przetestuje
Daki przeważnie są z polipropylenu, który się utlenia i stąd te bąble.
dzis gotowalem, dziala,
to moj sprzet:
a tu czarny(wczesniej niebieski) zbiornik yz 250 f, po wstepnym przeplukaniu:
polecam [url]http://www.kemtex.co.uk/[/url]
pzdr
Ile czasu gotowałeś zbiornik? Na dniach robię to samo.
jaki barwnik dalwales?? fajnie to wyglada:D
masz jeszcze ten specyfik?:D handbary byś mi pomalował
barwnik kemtex dysperse dye, podalem link. jest tanszy kilkukrotnie od ritdye i dostepny od reki (przesylka trwala niecaly tydzien)
gotowalem prawie 2h (30min w temp wrzenia powinno wystarczyc)
Husaj: specyfiku zostalo mi nieduzo, ale mozesz sprobowac. z handbarami powinno byc znacznie latwiej ze wzgledu na gabaryt.
jak ktos ma pytania, chetnie pomoge
pzdr
barwnik kemtex dysperse dye,
Ile gramów na pomalowanie baku potrzeba?
Mają 50g, 100g, 500g i 1kg ? :>
nie pamietam dokladnie. musisz sprawdzic na stronie. maja rozne opakowania. cena jest przystepna. jak chodzi tylko o 1 bak/jednorazowa akcje najmniejsze opakowanie wystarczy w zupelnosci. ja zakupilem pojemnil wielkosci malej szklanki/sloika musztardy. konsultowalem telefonicznie z firmowoym specem ( bardzo dobry kontakt, zarowno mailowy jak i telefoniczny) na bierzaco moje dzialania. zapewnial, ze 1/4-1/2 opakowania spokojnie wystarczy. ja dalem prawie calosc. chcialem miec pewnosc, ze stezenie bedzie odpowiednio duze. sam proces gotowania to troche jebanki. bak wyplywa. gar musi byc duzy, trudno utrzymac temp. chcialem to zrobic raz i dobrze. dodatkowo, ja nie chcialem farbowac od srodka, co tez bylo wyzwaniem. w razie pytan najlepiej dzwon, postaram sie pomoc. dla mnie efekt super
dzięki za wyczerpującą odpowiedź ;) Najmniejsze opakowanie to 50g, czyli kupie takie.
A jak z trwałością tego barwnika ? nie wyciera się nic ? nie zostawia czarnych śladów ? od zawsze marzy mi się CRF w czarnych plastikach, gdybym je papierem ściernym wygładził i wygotował w w takim barwniku, Ile kosztuje najmniejsza paczka tego barwnika z tej angielskiej strony ? może jakiś zakup zbiorowy ?
Siostra mieszka w Londynie. Ma mi wysłać pocztą, gdyby ktoś się chciał przyłączyć to pisac ;)
Ja chętnie, tylko ileż ta ambrozja kosztuje? :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » malowanie plastykowego zbiornika paliwa
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 74 zapytań