Odp: Problem z Yamaha dt 80
Mierzyłem już.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Problem z Yamaha dt 80
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mierzyłem już.
Kolego jak oczekujesz pomocy na odległość to może z łaski swojej coś byś więcej napisał
Bo jak mam ci pomóc jak nic nie podajesz żadnych wartości i pomiarów to jest jak wróżenie z fusów z kawy
1 Jaki jest prąd zmienny wychodzący z cewki pod magnetem i rezystancja tej cewki
2 Jaki jest prąd wchodzący do cewki WN i jaki prąd generuje sama cewka WN ??????
Bo równie dobrze na twoją prostą odpowiedź mogę bardzo prosto Ci odpowiedzieć czyli zawieś sprzęt do elektromechanika ;)
jeśli masz zapłon ducati bo nie czytałem jaki masz to weź odepnij kabel od stacyjki ostatni na module i jeśli dalej nie będzie to problem stacyjki masz wykluczony to pozostaje jeszcze tylko moduł skoro wymieniłeś zapłon i kabel od świecy i fajka ale chyba to sprawdziłeś na początku.
Moje przypuszczenia padają własnie jeszcze na stacyjke i jest tam jeszcze jeden przełącznik który odcina z zapłon, które kable trzeba odpiąć żeby sprawić czy to jest to?
a jaki tam masz zaplon
Moje przypuszczenia padają własnie jeszcze na stacyjke i jest tam jeszcze jeden przełącznik który odcina z zapłon, które kable trzeba odpiąć żeby sprawić czy to jest to?
Masz schemat instalacji w necie wystarczy trochę wysiłku.
Co do samej stacyjki to wątpię by to było to bo jeżeli po przekręceniu kluczyka na biegu jałowym świeci się zielona kontrolka to mechanizm działa raczej poprawnie .
Daniel98 napisał/a:Moje przypuszczenia padają własnie jeszcze na stacyjke i jest tam jeszcze jeden przełącznik który odcina z zapłon, które kable trzeba odpiąć żeby sprawić czy to jest to?
Masz schemat instalacji w necie wystarczy trochę wysiłku.
Co do samej stacyjki to wątpię by to było to bo jeżeli po przekręceniu kluczyka na biegu jałowym świeci się zielona kontrolka to mechanizm działa raczej poprawnie .
nie zawsze ja mialem kiedysw skuterku takie cos ze silnik chodzil a nie bylo swiatel itp. I winna byla stacyjka
Ale to jest stacyjka Yamahy DT80 a nie skuterka i wiem jak jest zbudowana nie pisał bym o tym jak bym nie był pewny w 90 %
A te 10 % dla tego że nie mam jej w rękach !!!!
A stacyjkę wystarczy sprawdzić miernikiem czy jest przejście 1 minuta roboty
Zresztą nie ważne szkoda mojego czasu bo ciężko w jakikolwiek sposób pomóc w tym problemie bo przypuszczam że sam właściciel jest dość młody i o elektryce ma mgliste pojęcie !
Zresztą nie mój cyrk nie moje małpy nie pomogę jak ktoś sam tego nie chce ...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Problem z Yamaha dt 80
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 83 zapytań