1

Temat: EXC licznik

Witam. Dzisiaj zaobserwowałem problem z licznikiem i domyślam się, że bateria po prostu pada. Otóż przestał on pokazywać rzeczywistą prędkość i wyskakuje przykładowo 150, 300km/h i inne dziwne liczby, a do tego co jakiś czas po prostu zgaśnie. Co może być powodem takiego zachowania?
Jeszcze jedno pytanko mam. Bezpośrednio po odpaleniu z licznikiem jest wszystko dobrze, ale jak już trochę pojeżdżę, to prawa strona ( tam gdzie wyświetla przebieg ) się ewidentnie przegrzewa. Powstaje taka jakby poświata i nie można w ogóle odczytać. Czym to może być spowodowane, może jakaś płytka jest uszkodzona?

Kawasaki KX250F

2

Odp: EXC licznik

punk891 napisał/a:

Witam. Dzisiaj zaobserwowałem problem z licznikiem i domyślam się, że bateria po prostu pada. Otóż przestał on pokazywać rzeczywistą prędkość i wyskakuje przykładowo 150, 300km/h i inne dziwne liczby, a do tego co jakiś czas po prostu zgaśnie. Co może być powodem takiego zachowania?

Miałem podobnie, jak tarcza piłowała mi przewód biegnący do prędkościomierza, bo był źle zamontowany... Oby u Ciebie było to coś innego.

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]