1

Temat: ktm lc4 problem ze sprzęgłęm ...

Witam ! ostatnio w moim lc4 wymieniałem łańcuszek rozrządu. wymiana przebiegła pomyślnie, maszyna odpaliła bez problemu, tylko po tejże wymianie mam problem ze sprzęgłem. jest '' drętwe'' ciężko się je wciska, słabo odbija, i nie działa. nie wchodzą biegi. nie wiem co mogłem zrobić źle. pozdrawiam!

benzyna

2

Odp: ktm lc4 problem ze sprzęgłęm ...

pierwsze co zobacz czy nie załamałeś przewodu po drugie spróbuj odpowietrzyć   jak zrobisz to i dalej  nie bedzie działo odezwij sie  bedziemy szukać dalej

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

3

w jaki sposób odpowietrza się sprzęgło ?

benzyna

4

[url]http://www.ktmracing.fora.pl/serwis,6/odpowietrzenie-wymiana-oleju-w-ukladzie-hydraulicznym,334.html[/url] wystarczy troche pogooglować  :)

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

5

Wielkie dzięki. idę działać. POZDRAWIAM !

benzyna

6 Ostatnio edytowany przez sobekkk (2014-01-25 20:41:47)

zle zlozyles tarcze sprzeglowe (oring!)
albo wypadla kulka z silownika sprzegla

wyjmowales zawleczke z dekla sprzegla ?

7

A jakim oleje zalałeś?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

ok wracam do tematu. miałem troche problemów, woda zamarzła w kamienicy , ale mniesza o to. a więc tak. olej jaki zalewam motocykl to motul 300v 15w50, polecony przez pana Adasia w KTM Lublin, płyn hydrauliczny jaki kupiłem do odpowietrzenia sprzęgła to - magura blood 100ml. śrut raczej jest na swoim miejscu, bo zwracałem na niego uwagę, moto stało na prostym stołku podczas remontu więc chyba nie powinien wypaść. całe sprzęgło przy wymianie łańcuszka zostało zdjęte więc chyba i ta zawleczka, choć nie pamiętam. teraz moje pytanie- otóż. który to jest ten zaworek odpowietrzający?
http://p1.bikepics.com/2014%5C02%5C05%5Cbikepics-2638985-800.jpg

benzyna

9

Jestem w pracy więc fotki nie obrobię ale zaworek odpowietrzające masz zasłonięty małym szarym kapturkiem.
Na zdjęciu z magneta wychodzi czarny przewód. Idzie on w lewo po skosie i się w pewnym momencie "kończy". Kończy się dokładnie w sąsiedztwie odpowietrznika.
Masz od lewej srebrny przewód w oplocie / odpowietrznik z szarym kapturkiem / znikający czarny przewód.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10

ten na samej górze tak jakby? tam na tym kaptórku jest napisane - OIL

benzyna

11

Jak masz problemy ze znalezieniem odpowietrznika to wymacaj przewód od pompy sprzęgła do wysprzęglika i na samym końcu przewodu będzie odpowietrznik. Na zdjęciu jest nad zębatką, pomiędzy przewodem olejowym w oplocie a przewodem elektrycznym z impulsatora.

12

ok , mam jeszcze jedno pytanie troche głupie ale... w którym miejscu znajduje się odma od oleju?

benzyna

13

a ja myśle, że kwestia lezy w regulacji luzu popychacza sprzegla, czyli centralnej śruby na koszu sprzegłowym, po każdym demontazu est konieczna taka regulacja, też to przerabialem i mialem i taki problem - od razu pomoglo i sprzeglo hula świetnie. Pozdrawiam

KTM SMCR 2013r kpl Remus

14

Śrubę na koszu zakręciłem 90Nm + klej, z opini forumowiczów to bardzo istone  a wcześniej było ledwo co dokręcone,

benzyna

15 Ostatnio edytowany przez kompan do picia (2014-02-05 20:18:44)

Śruba regulacji wysprzęglika, ściągnij serwisówkę proszę, wszystkiego opisać się nie da.

Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem o którą chodzi. Pomiaru dokonujesz od strony wysprzęglika, odległość od popychacza do powierzchni gdzie przychodzi uszczelka pod wysprzęglik powinna wynosić 1,7 mm. Jeśli nie, zdejmujesz zawleczkę i obracasz popychaczem aż uzyskasz wymaganą odległość.

http://i57.tinypic.com/1673mw.jpg