Odp: Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Grubsze zadziory Dremelem (kamieniem) później ręcznie papierem ściernym.
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Grubsze zadziory Dremelem (kamieniem) później ręcznie papierem ściernym.
Możesz wrzucić zdjęcia przed operacją?
Możesz wrzucić zdjęcia przed operacją?
Dwa pierwsze są przed. Nie mam tylko fotki od przodu bo wtedy jeszcze o tym nie myślałem.
Właśnie przypadkiem wyczytałem, że mam założony wałek rozrządu z modelu przed <2001.
Charakterystyczna aluminiowa zębatka.
Pewnie podczas "dyskoteki" w głowicy poległ również wałek i ktoś wymienił na "nowy" z allegro.
Po 2002 roku zębatki były stalowe.
Życzę hardych dłoni w dalszej polerce :)
Dla mnie najgorsza rzecz do roboty to jebanie się papierem po X godzin..
Gdyby ktoś kiedyś stał przed dylematem czy wymieniać prowadnice zaworowe, to polecam zakupić sobie taki sprawdzian otworu w serwisie KTM. Dzięki niemu możemy w szybki sposób sprawdzić zużycie prowadnic.
Jeżeli wałeczek wejdzie nam w prowadnicę to jest ona do wymiany. Jeżeli nie to jest ok.
Wałeczek kosztuje katalogowo 67zł czyli mniej niż jedna prowadnica.
I jak? Do wymiany?
Wszystkie ciasne.
Jednak wymieniam je ze względu na zewnętrzne uszkodzenia od sprężyn.
hacker a zawory wymieniasz sam czy gdzies wysyłasz
Prowadnice wymieniam w zakładzie ponieważ po tym należy przefrezować gniazda zaworowe a tego sam nie zrobię.
100 godzin pracy i o to efekt. Jedno z najgorszych zadań jakie sobie kiedykolwiek obrałem.
Teraz tylko odebrać klamoty z serwisu i można oddać głowicę na wymianę prowadnic.
Współczuje bólu palców... Świetna robota! Jakimi papierami to robiłeś? W Husqvarnie mam zamiar rozpiąć zawory i wyczyścić kanały. Od jakiego papieru zacząć?
Zawsze zaczynałem od 80 jednak tutaj musiała iść 60. I tym papierem robiłem najdłużej, chyba 90% czasu.
Później 80, 120, 480, 800, 1000, 2000 i pasta.
Fajnie ale jeszcze mozesz wziasc dremla i uciac prowadnice zeby sie zrownaly z kanalem. To da najwiekszy efekt
Fajnie ale jeszcze mozesz wziasc dremla i uciac prowadnice zeby sie zrownaly z kanalem. To da najwiekszy efekt
Brzmi zbyt hardkorowo.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 79 zapytań