16

Odp: Wymiana tłoka

Dasz radę! Dobrze jakbyś miał kogoś kto to już robił do pomocy, ale w 2T to żadna filozofia ;) Pamiętaj jak co rozbierałeś, a później składaj na odwrót i nie pogub niczego. Głowice zdejmij. Przy okazji powymieniaj uszczelki. Cylinder trzeba pomierzyć i dobrać do niego tłok.

17

Odkręcaj wszystko po kolei aż zostanie ci sam tłok.

18

Przy zdejmowaniu i zakladaniu cylindra rob to powoli, jezeli sie zatrzyma jak pierscien wejdzie na okno to nie pchaj na sile. I uwazaj na pierscienie, bo jak nie masz zapasu to szkoda dnia.

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]

19

[url]http://www.youtube.com/watch?v=xFrLH_kREsw[/url] :)

Sam wymieniałem tłok w DT 125 w te wakacje z kumplem i nie jest to nic trudnego ale łatwiej Ci będzie jak będziesz miał jeszcze " drugie ręce " do pomocy ;)

Jedni zbierają znaczki, Drudzy chodzą do kina... A MY LUBIMY, JAK NAM SKACZE ADRENALINA!

20

Zacząłem rozbierać moto i wg mnie dyfuzor i tłumik są trochę przy ciężkie. Czym mogę usunąć brud ze środka? Czytałem, że podobno kretem się dobrze czyści?

dt 125 SM -> sv 650 -> FE 450 (2017)

21

Ja wypalałem opalarką :)

KXF 250 '14

22

Polecam usuwanie osadu z pustego dyfuzora stara linka (bez pancerza) w wiertarce. Linke zaginasz lub rozpajeczasz na koncu, wprowadzasz odpowiednia dlugosc, drugi koniec montujesz w wiertarce. Najlepiej miec stabilnie zamocowany wydech (imadlo, uchwyt). Wiertarka na obrotach wydrapie wszystko do golej blachy, 10 minut i po robocie.

Simson SR50 90ccm [1986] -> Yamaha WR 450F dualsport [2004] -> KTM 690 SM Prestige [2007]