Odp: Husqvarna Smr 570 [ by Galaarin ]
Tak owiewki od 610 2005 rok wzwyż.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Husqvarna Smr 570 [ by Galaarin ]
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak owiewki od 610 2005 rok wzwyż.
Galaarin jak tam temat? Dzieje się coś?
Tak. Wał dotarł do Majster128. Majster stwierdził, że wał jest w bardzo dobrym stanie, ale korba ma już luzy, które nie mieszczą się w normie. Szukaliśmy razem korby, flyway, który można zobaczyć na aukcjach olka itp. nie jest do kupienia, aukcje są fikcyjne. Pozostaje oem lub regeneracja. Z początku miałem wstawiać oem, bo bałem się, że regenerowana korba jest do dupy. Majster powiedział mi, że zregenerowana korba jest niejednokrotnie mocniejsza od zamiennika ( o ile jest zrobiona fachowo i na dobrych łożyskach ), zdecydowałem się na regenerację.
Korba dostanie nowe łożysko stopy korbowodu ( posrebrzane ), nową tulejkę główki korbowodu i nowy sworzeń, zostanie przeszlifowana zewnętrzna bieżnia korby. Oprócz tego korba zostanie poddana kilku modyfikacjom, które wydłużą jej żywotność. Tj. zostanie poprawione smarowanie główki korbowodu tworząc w niej wew. kanały smarujące, zostaną usunięte zbędne loga i napisy oraz stępione ostre krawędzie zaburzające przepływ.
Na takiej korbie będę mógł śmiało zapie*dalać i nie martwić się, że zaraz coś jeb*ie. Jutro wysyłam do Majstra cylinder w celu pomierzenia, honowania i doboru tłoka. Tłok będzie wossnera, który biorę też od Majstra ;)
[url]http://allegro.pl/korbowod-husqvarna-tc-te-sm-410-610-nowy-org-korba-i3838846673.html[/url]
to jest oem korba do Twojego, ale cena jakieś 50% w porównaniu do cen serwisu.
Ile zabiegi takie a korbie? ja wyslalem wczoraj swoją do Majstra128 flyway'a do przeglądu i z niecierpliwościa czekam na werdykt...
Ta korba nie pasuje do 570. Ma inne wymiary...
Niby nowa a wygląda jak by ta brązowa powłoka była zdarta..
Wiecie może czy Majster ma micrometr ?
Chciałbym pomierzyć cylinder oraz dobrać do niego jakiś tłok.
Czekomy na foty, u mnie worklog stoi bo robię porządek u siebie w garażu :)
Cylinder mierzy się średnicówką kolego :) A mikrometr musi mieć!
No tak, mój błąd :)
Ja szefunciom z samochodówki podziękuję.
Ostatnio mierzyli mi cylinder i tłok uwaga.. Suwmiarką elektroniczną :D
Mam do tego celu 5 mikrometrów i 5 średnicówek, żeby móc pomierzyć wszystkie rozmiary cylindrów, czopów wałów i gniazd łożysk.
W zamian dostajesz pomiar cylindra w czterech płaszczyznach i dwóch przekrojach z oszacowaniem max. owalizacji i stożkowatości oraz proponowaną selekcją tłoka.
Oczywiście mi tez się nie udało kupić korby, dlatego musiałem ja zregenerować. Niestety rozmiar strat był większy i nie obyło sie bez spawania. Zostało to zrobione profesjonalnie jak widać na zdjęciu bez przegrzewania materiału. Dorobione łożysko, wyosiowane i śmiga aż miło:_)
Mam do tego celu 5 mikrometrów i 5 średnicówek, żeby móc pomierzyć wszystkie rozmiary cylindrów, czopów wałów i gniazd łożysk.
W zamian dostajesz pomiar cylindra w czterech płaszczyznach i dwóch przekrojach z oszacowaniem max. owalizacji i stożkowatości oraz proponowaną selekcją tłoka.
Jestem zdecydowany.
Dzisiaj zadzwonię a jeśli się dogadamy to w poniedziałek jedzie paczka :)
Oczywiście mi tez się nie udało kupić korby, dlatego musiałem ja zregenerować. Niestety rozmiar strat był większy i nie obyło sie bez spawania. Zostało to zrobione profesjonalnie jak widać na zdjęciu bez przegrzewania materiału. Dorobione łożysko, wyosiowane i śmiga aż miło:_)
korba po wystrzale? :o jesli tak to o swoja sie nie martwie
Galaarin jak tam, rusza się coś?
Na razie chyba nic, na FB też nic, u mnie również nie, pewnie też dlatego że mało czasu.. Ale jutro już weekend więc może coś ciekawego :)
Panowie, czekam na wał, a poza tym mam nieogrzewany garaż, więc nic się nie dzieje. W weekend może kupię nową opalarkę, bo ta którą używałem zaniemogła, to skończę wsadzać łożyska w kartery ( jedno zostało ) i wsadzę skrzynię biegów.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Husqvarna Smr 570 [ by Galaarin ]
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 79 zapytań