Odp: zacisk yz 450
Ja zrobiłem taki adapter do EXC pod zacisk Beringera
Troche jest zabawy z wymiarami ale działa jak cza.
EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » zacisk yz 450
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja zrobiłem taki adapter do EXC pod zacisk Beringera
Troche jest zabawy z wymiarami ale działa jak cza.
a beringer do czego był dedykowany ?
KTM SMR, Hsaberg SM, Aprilia SXV
Raku Ty miałeś zestaw (pompka plus zacisk), orientujesz się czy wszędzie była taka sama pompka? Od czego dokładnie był Twój zestaw?
Z tego co widywałem na zdjęciach sprzętów to była ta tama pompa zawsze
I powiem szczerze że ta pompka to najtańsza opcja i bardzo dobrze działająca, tłoczek 17 i bardzo dobra dozowalność we współpracy z tym czy każdym innym zaciskiem 4-tłoczkowym, przykładowo miałem ją też w LC4 z 4 tłoczkowym zaciskiem brembo i też działa bardo dobrze.
A od czego ten mój zestaw to nie wiem tak jak pisałem ja zawsze widziałem jak występowały razem, jak ktoś mocno jest zainteresowany to mogę sprzedać . . . ;)
tak z ciekawosci duza przepasc jest pomiedzy ta pompa a seria brembo z twojej lc4 ?
Jest duża, seryjna pompa jest do ''hamowania'' a przykładowo ta do ''stopali'' słowo dozowalność jest kluczem nie będziesz jednak wiedział o czym pisze dopóki nie wsiądziesz z jakąś lepszą pompą.
Raku PW
Adapter był dorabiany na frezarce?
Jaki koszt z materiałem na wycięcie takiego adaptera ?
Tak na frezarce, w sumie wyszedł mnie jakieś 250 zł materiał plus robota.
r6cup2011 napisał/a:Crazy napisał/a:Następnym razem zastanowię się zanim Ci odpiszę. A jeszcze do wczoraj miałem rysunek tego adaptera pod YZ, bo dokładnie taki hebel miałem zamontowany u siebie.
Ciekawe jak na to wpadłeś, że zacisk się zmieści między tarczą a szprychami mimo zdystansowania, skoro przerosła Cię ocena skuteczności hamulca montowanego w znacznie cięższych sprzętach jak YZ?Pierwsza sprawa, odpowiedz nie była kierowana do Ciebie, lecz do komentarza "pytanie z dupy". Dwa, nie miałem na celu z nikim się konfliktować, dlatego użyłem :). Trzy, ponieważ jak widać kwestia ta mnie przerosła, dlatego wysłałem pytanie, chyba w tym celu stworzone są tego rodzaju grupy dyskusyjne, aby móc wymienić doświadczenia, pomóc mniej doświadczonym... , czy tak ?
Pozd
MichalWięc staraj się precyzować pytania, bo na forum są ludzie z mniejszą lub większą znajomością mechaniki itp. LUZ !
Peace and love :)
Podsumowując.
Adapter da rade wykonać.
Dystans na tarczy około 8 mm o ile mnie pamięć nie myli.
Przy kole 17" jest spoko. Przy kole 16" jest gorzej, znaczy trzeba klocki na maxa rozsunąć aby zacisk zmieścił się między obręczą a tarczą.
[url]http://www.supermoto.pl/wp-content/gallery/2011/110511-trening_bemowo/tb_120511_92.jpg[/url]
W takim razie nie powinno być problemu koło 17. Wspominałeś wcześniej o rysunku....byłbym wdzięczny za udostępnienie :)
Pozd
Michał
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » zacisk yz 450
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 78 zapytań