Temat: zacisk yz 450
Hej !
Jak myślicie podejdzie ten zacisk do YZ 450 ? [url]http://allegro.pl/ktm-smc-690-supermoto-zacisk-szczeki-klocki-przod-i3857665727.html[/url]
Pozd
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » zacisk yz 450
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej !
Jak myślicie podejdzie ten zacisk do YZ 450 ? [url]http://allegro.pl/ktm-smc-690-supermoto-zacisk-szczeki-klocki-przod-i3857665727.html[/url]
Pozd
Nie podejdzie. Pytanie trochę z dupy.
Podejdzie pod warunkiem:
- wykonania adaptera (laga-zacisk)
- zdystansowania tarczy od piasty
Jak zrobi adapter to podejdzie.
Kolega raczej pytał czy podejdzie plug and play... Ale co ja mogę wiedzieć ;p
Kolega raczej pytał czy podejdzie plug and play...
Mam nadzieję, że nie jest aż tak źle.
Po ostatnich tematach na forum spodziewam się, że może być tak źle ;d Ale dobra już nie robię offtopu!
Sorry, być może pytanie było zbyt mało sprecyzowane. Nie trzeba być inżynierem, aby dostrzec, iż bez odpowiedniego adaptera i odpowiedniego zdystansowania koła pomysł się nie uda. Widzę jednak, że wyobrażnia niektórych jest nieograniczona :)
Miałem na myśli kwestię: Czy taki zacisk z odpowiednią pompą i tarczą będzie będzie dobrym pomysłem, na układ hamulcowy w YZ 450 F ?
Pozd
Skoro się sprawdza w 690 SMC, Aprilii SXV 450 itp. to pewnie z Yamahą też sobie poradzi.
Jak zapodasz sobie fajną pompę do taki hebel jest zajebisty.
Nie trzeba być inżynierem, aby dostrzec, iż bez odpowiedniego adaptera i odpowiedniego zdystansowania koła pomysł się nie uda. Widzę jednak, że wyobrażnia niektórych jest nieograniczona :)
Następnym razem zastanowię się zanim Ci odpiszę. A jeszcze do wczoraj miałem rysunek tego adaptera pod YZ, bo dokładnie taki hebel miałem zamontowany u siebie.
Ciekawe jak na to wpadłeś, że zacisk się zmieści między tarczą a szprychami mimo zdystansowania, skoro przerosła Cię ocena skuteczności hamulca montowanego w znacznie cięższych sprzętach jak YZ?
r6cup2011 napisał/a:Nie trzeba być inżynierem, aby dostrzec, iż bez odpowiedniego adaptera i odpowiedniego zdystansowania koła pomysł się nie uda. Widzę jednak, że wyobrażnia niektórych jest nieograniczona :)
Następnym razem zastanowię się zanim Ci odpiszę. A jeszcze do wczoraj miałem rysunek tego adaptera pod YZ, bo dokładnie taki hebel miałem zamontowany u siebie.
Ciekawe jak na to wpadłeś, że zacisk się zmieści między tarczą a szprychami mimo zdystansowania, skoro przerosła Cię ocena skuteczności hamulca montowanego w znacznie cięższych sprzętach jak YZ?
Pierwsza sprawa, odpowiedz nie była kierowana do Ciebie, lecz do komentarza "pytanie z dupy". Dwa, nie miałem na celu z nikim się konfliktować, dlatego użyłem :). Trzy, ponieważ jak widać kwestia ta mnie przerosła, dlatego wysłałem pytanie, chyba w tym celu stworzone są tego rodzaju grupy dyskusyjne, aby móc wymienić doświadczenia, pomóc mniej doświadczonym... , czy tak ?
Pozd
Michal
Podsumowując.
Adapter da rade wykonać.
Dystans na tarczy około 8 mm o ile mnie pamięć nie myli.
Przy kole 17" jest spoko. Przy kole 16" jest gorzej, znaczy trzeba klocki na maxa rozsunąć aby zacisk zmieścił się między obręczą a tarczą.
[url]http://www.supermoto.pl/wp-content/gallery/2011/110511-trening_bemowo/tb_120511_92.jpg[/url]
Crazy napisał/a:r6cup2011 napisał/a:Nie trzeba być inżynierem, aby dostrzec, iż bez odpowiedniego adaptera i odpowiedniego zdystansowania koła pomysł się nie uda. Widzę jednak, że wyobrażnia niektórych jest nieograniczona :)
Ciekawe jak na to wpadłeś, że zacisk się zmieści między tarczą a szprychami mimo zdystansowania, skoro przerosła Cię ocena skuteczności hamulca montowanego w znacznie cięższych sprzętach jak YZ?Pierwsza sprawa, odpowiedz nie była kierowana do Ciebie, lecz do komentarza "pytanie z dupy". Dwa, nie miałem na celu z nikim się konfliktować, dlatego użyłem :). Trzy, ponieważ jak widać kwestia ta mnie przerosła, dlatego wysłałem pytanie, chyba w tym celu stworzone są tego rodzaju grupy dyskusyjne, aby móc wymienić doświadczenia, pomóc mniej doświadczonym... , czy tak ?
Pozd
Michal
Więc staraj się precyzować pytania, bo na forum są ludzie z mniejszą lub większą znajomością mechaniki itp. LUZ !
ja szukam cos podobnego do CRF może ma ktos jakis patent ?? od czego dało by rade spasowac z adapterem home made
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » zacisk yz 450
Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 81 zapytań