16

Odp: YZF do stuntu

sisu32 napisał/a:

Dobra a ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić tylny hamulec na lewej ręce ? Dwa zaciski ?

Serio o to pytasz? Chcesz zrobić moto do stuntu i nawet nie wiesz o co biega. To sie nazywa Handbrade w skrócie HB i potrzebujesz cały układ hamulcowy do tego. Zacisk montujesz na tylnej tarczy za pomocą adaptera żeby wcisnąć 2 zaciski na 1 tarcze, prowadzisz sprytnie przewód hamulcowy pod kierownice (musi być dość długi) i montujesz pompe na kierownicy w którym miejscu ci sie podoba

READY TO >> TERROR

17

Olaff napisał/a:
sisu32 napisał/a:

Dobra a ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić tylny hamulec na lewej ręce ? Dwa zaciski ?

Serio o to pytasz? Chcesz zrobić moto do stuntu i nawet nie wiesz o co biega. To sie nazywa Handbrade w skrócie HB i potrzebujesz cały układ hamulcowy do tego. Zacisk montujesz na tylnej tarczy za pomocą adaptera żeby wcisnąć 2 zaciski na 1 tarcze, prowadzisz sprytnie przewód hamulcowy pod kierownice (musi być dość długi) i montujesz pompe na kierownicy w którym miejscu ci sie podoba

Jest jeszcze opcja podłączenia pompy na trójniku :)

KXF 250 '14

18

Olaff napisał/a:
sisu32 napisał/a:

HB-Handbrake,nie handbrade przynajmniej z tego co ja się orientuję :)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

19

O widzisz co ja bym bez ciebie zrobił!!! Wyłapałeś literówke, gratulacje

READY TO >> TERROR

20

Gazior napisał/a:
Olaff napisał/a:
sisu32 napisał/a:

HB-Handbrake,nie handbrade przynajmniej z tego co ja się orientuję :)

Olaff napisał/a:

O widzisz co ja bym bez ciebie zrobił!!! Wyłapałeś literówke, gratulacje

http://www.robietak.pl/img/gif/135508130850c4e65cb2c91.gif

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

21

jak dla mnie kolejny temat z dupy podoby do tematu kolegi mechanika od xr600, kolejny czlowiek ktory naogladal sie filmikow w internetach. chcesz "stuntować" a nie masz nawet ulamka podstawowej wiedzy. stunt nie jest taki latwy na jaki wyglada w youtube i na etapie yt zostan

22

kik_man napisał/a:

jak dla mnie kolejny temat z dupy podoby do tematu kolegi mechanika od xr600, kolejny czlowiek ktory naogladal sie filmikow w internetach. chcesz "stuntować" a nie masz nawet ulamka podstawowej wiedzy. stunt nie jest taki latwy na jaki wyglada w youtube i na etapie yt zostan

I przez internetowych geniuszy aż sie odechciewa czegoś pytać na forum. Jak nie masz konkretnej wiedzy do przedstawienia to sie nie odzywaj bo to co napisałeś to kazdy wie i nie kazdemu sie to chce czytac. O HB to mi o trójnik bardziej chodzi niż o dwa zaciski.

23

moze konkretnej wiedzy nie mam bo nigdy sie w to nie bawilem ale zakladajac trojnik geniuszu jak bedziesz robil szybkie nawroty z wykorzystaniem tylko tylnego hamulca ? chyba ze chciales zalozyc trojnik pod tylny uklad  ale nie wiem po co

24

Trójnik zakłada się właśnie pod tylny układ hamulcowy.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

25

kik_man napisał/a:

moze konkretnej wiedzy nie mam bo nigdy sie w to nie bawilem ale zakladajac trojnik geniuszu jak bedziesz robil szybkie nawroty z wykorzystaniem tylko tylnego hamulca ? chyba ze chciales zalozyc trojnik pod tylny uklad  ale nie wiem po co

Galaarin napisał/a:

Trójnik zakłada się właśnie pod tylny układ hamulcowy.

żeby kontrolować jazdę na gumie.

Pozdrawiam,
Piotrek

26

Lub żeby zablokować koło przed strzałem z klamy przy driftach

Triumph Daytona 675