16 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2014-01-02 15:49:04)

Odp: Fotoradary / Mandaty / itp

RADIZZLE napisał/a:

Ty mnie też źle zrozumiałeś , pisałem w odniesieniu do posta rbsn99 ;)

Ale za co komornik i zajęcie rachunku, za nieodebranie listu? Pierwsze pismo to nigdy nie jest mandatem, tylko pismem wyjaśniającym gdzie proszą Cię o wskazanie kierownika, itp, itd, straszą sądem jak się nie przyznasz. Jak to pierwsze pismo przyjmiesz to praktycznie po temacie, jak mandat przyjmiesz to już w ogóle zostaje udać się na pocztę opłacić druczek. Ale jak go nie przyjmiesz to mogą się bujać. Do kogo wyślą komornika? Na pocztę? Do listonosza, że nie zastał Cię w domu? Zawsze możesz poprosić o awizo. Listonosz wypisze, taka jego robota. To nie pismo z sądu, że musisz odebrać, a jak nie odbierzesz to traktuje się jako doręczone.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

17

Nie jest tak łatwo jakby się mogło wydawać, bo jeśli by tak było to nikt by nie odbierał pism i nikt by się nie przyznawał i nie byłoby mandatów :)

KTM 625 SMC

18

U mnie w pracy co jakiś czas szef dostaje pismo z urzędu, że ma z pensji przesłać jakąś kwotę tam czy gdzie indziej- w ramach niezapłaconych mandatów pracowników. Jak dla mnie trochę wstyd :)

Pozdrawiam,
Piotrek

19 Ostatnio edytowany przez rbsn99 (2014-01-02 16:00:26)

No proszę Cię 2x mi się udało i 2 następne straże miejskie ślą do mnie listy i jeszcze nic nie wymyślili? Napisz w takim razie co mogą zrobić, bo może czas pakować szczoteczkę i zmierzać do pudła.

A co jak zdjęcie jest z tylu, bo i takie mam i nie wiem kto jechał, ja czy żona? Mam się przyznać na pałę bo tak, zasilić kasę urzędu miasta / gminy? To nie ja mam udowodnić kto kierował tylko oni, jak jest z przodu to ok, przyjmuje punty na klatę, ale jak jest z tylu z jakiej racji?

mallly200sx napisał/a:

w ramach niezapłaconych mandatów pracowników.

Tu chodzi właśnie o to żeby nie było mandatu ;)

DRZ400SM, KTM 990 ADV