121

Odp: Ranking ortez

jaras111x- jeżeli myślisz że na takim poziomie zawodowstwa i kasy T.Błażusiak,pozwolił by sobie na założenie byle czego na nogi tylko dlatego że sponsor to się na pewno jesteś w błędzie.

Jest na rynku sporo ortez weby axisy uc pod ortema i pewnie jeszcze wiele innych, jednemu pasuje taki model drugiemu inny. Dokładnie tak samo jest z kaskami,butami itd. Ważne żeby zapobiegać i w razie naszych możliwosci finansowych chronić się jak najlepiej. Pamiętajmy jednak że nasze ciało jest dość skomplikowane w budowie i jeżeli nawet założymy najlepsze buty i ortezy to jeżeli przy urazie nie puszczą dwa stawy to puści trzeci-biodrowy.

122

jaras111x napisał/a:

Manio-
Juz pisałem ze miałem w rękach i na nogach UC i Axis. Wygrał UC za sposób idealnego dopasowania do nogi i sprawił wrażenie lepszej ochrony. Acz kolwiek gdybym miał placic za nie normalna cenę czyli 3,2 to brałbym co innego.

Gierwi-
Ze Błażusiak lata w Pod k700 nie znaczy ze są super,od po prostu taki sponsor. Zobacz maniekrr ma/mial na głowie LS2 bo...taki dobry czy taki sponsor,zresztą sam gdzieś o tym pisał :)

Dzięki za info, a jak by patrzeć na gabaryt nogi po założeniu ortezy to bardziej z pod kombinezonu będzie odstawać Axis czy UC?

Miej wyjeb@ne, a bedzie Ci dane...
MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

123

Dokladnie nie pamietam ale axis byl mniejszy lecz pod kombi i tak za szeroki.

Sherco st300  Cabestany Replica

124

I jak warszawka namierzyla UC do przymiarki?  :)

125

jaras111x napisał/a:

I jak warszawka namierzyla UC do przymiarki?  :)

Oczywiście gówno załatwiłem, bo wydawałem dzisiaj KATa nowemu właścicielowi, ale pojawiłem się w KTM Profi i stamtąd również na dniach mam dostać ofertę na zakup grupowy ortez UC. Rozumiem że chodzi o II generację:

http://oi44.tinypic.com/214rqu0.jpg

- pytam bo wyszła III generacja UC która nie ma już tego systemu zapięcia i jest trochę tańsza.

126 Ostatnio edytowany przez jaras111x (2013-12-30 19:23:26)

Tak chodzi o te systemem zapinania boa :). Ciekawe jaka cenę dostaniesz bo z tego co tu widzę zainteresowanie słabe

127

Panowie, może ktoś chce kupić używane ortezy Tryonic T6 w rozmiarze L? Stan techniczny bez zastrzeżeń, stan wizualny: normalne ślady użytkowania, nie zniszczone. 1200 pln

128

Jak to się sprawuje? Na pewno gorzej niż Asterisk Ultra Cell, ale może glebiłeś w tym w spektakularny sposób i ocaliło kolano? Wchodzi pod skórzane kombi? Ma regulację przeprostu?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

129 Ostatnio edytowany przez Wojtkuuu (2013-12-30 20:54:58)

Co do Tryonic T6 to za wiele nie powiem z praktyki, kupiłem je niedawno, ale okazały się za małe. Wg rozmiarówki L są dla kolana z obwodem 38-41cm. Moje kolano ma w obwodzie 40,5cm i w tym miejscu orteza pasuje i leży idealnie, ale w związku z tym że na siłce nakurwiam przysiady to obwód moich ud jest trochę wiekszy od standardowego uda dla tej rozmarówki (tak sądze). W związku z tym jest za ciasna w udzie i nie przylega zbyt dobrze. Wpływ na to ma że szkielet ortezy dość głęboko nachodzi na mogę, co jest wg mnie dużym plusem, naprawdę jest sie pewnym stabilności nogi. Są dobre jakościowo jeżeli chodzi o wykonanie, szkielet, paski mocujące, zapięcia itd. Paski reguluje się rzepami, jest spory zakres regulacji, osadzone są na miłym w dotyku materiale ktory ma bezpośredni kontakt ze skórą. Jest regulacja przeprostu. Nie są one duże gabarytowo, ale pewnie pod kombi skórzany nie wejdą bez lekkich przeróbek samego kombinezonu. Gdyby nie pudło z rozmiarówką w moim przypadku to na bank bym w nich jezdził bo dają poczucie bezpieczeństwa. Porównać mogę jedynie do evs rs8 i web, bo tylko takie miałęm w ręce i na nodze wcześniej. Tryonic T6 bardzo zbliżone do webów, rs8 natomiast przegrywa w przedbiegach.

130

Wojtkuuu napisał/a:

Porównać mogę jedynie do evs rs8 i web, bo tylko takie miałęm w ręce i na nodze wcześniej. Tryonic T6 bardzo zbliżone do webów, rs8 natomiast przegrywa w przedbiegach.

To cie pomęczę:
powiedz co to znaczy zbliżone do web-ów?wagowo,  kształtem, dopasowanie do nogi?

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

131

reklamacje napisał/a:
Wojtkuuu napisał/a:

Porównać mogę jedynie do evs rs8 i web, bo tylko takie miałęm w ręce i na nodze wcześniej. Tryonic T6 bardzo zbliżone do webów, rs8 natomiast przegrywa w przedbiegach.

To cie pomęczę:
powiedz co to znaczy zbliżone do web-ów?wagowo,  kształtem, dopasowanie do nogi?

Całokształtem, chociaż weby są większe %-) Zważyłem, jedna orteza ma 760g

132

OFF TOP Ołtarzyka UC - w Olku nie mają żadnej sztuki, 2 stycznia mam dostać odpowiedź czy są jeszcze w centrali dostępne ortezy aby sprowadzić je do Warszawy na ewentualną przed zakupową przymiarkę.

133 Ostatnio edytowany przez jaras111x (2014-01-03 18:00:56)

Gierwi   mówisz masz :)

http://i44.tinypic.com/auw41h.jpg

134

W dalszym ciągu Olek się nie zdeklarował, podobno jutro do 14 mam w końcu otrzymać informację. Z tego co udało mi się ustalić producent chce się wycofać z UC II gdyż nie był zadowolony z tego produktu, dlatego też wprowadził na rynek UC III z innym zapięciem i lepszą ceną. Ale wszystko finalnie mam wiedzieć dopiero jutro.

135 Ostatnio edytowany przez jaras111x (2014-01-03 18:52:11)

Prelude o tym też słyszałem będąc u Olka w bielski natomiast w wrocławiu usłyszałem ze "nic takiego oni nie wiedzą,fakt zdarzały się reklamacje na prujące szwy ale to naprawiali" Trochę mnie dziwi  fakt że Olekmotocykle na stronie ma je jako niedostępne a w wrocławiu każdą ilość 3 dni oczekiwania i jeszcze cena niska. Będąc w bb u olka mieli na stanie te nowe UC III  i ostatnią parę UC II Przymierzałem oba(bo były w róznych rozmiarach) i naprawdę najbardziej podpasowało mi to ich zapięcie boa(szybko,sprawnie i dopasowane)
Ale przyznam że nie miałem jeszcze na nodze(wszędzie gdzie byłem to nie mieli) i nie mam gdzie przymierzyć WEBów, bo kupując weby zostaje kasa która można wpakować w drz.(jakaś korba lub tłok)

Hermes jak u ciebie jest z rozmiarówką w tych webach bo na stronie widzę że musiałbym mieć L (14-16"),jest aż taka rozpiętość z rozmiarem? w UC jest to różnica aż 3 rozmiarów(M/L/XL)