1

Temat: Modyfikacje Yamaha XT 125 X

Cześć!
Od jakiegoś czasu posiadam Yamahę XT 125 X, przyszedł czas na pewne modyfikacje.
To co zdążyłem zauważyć podczas terroryzowania okolicy to za słaby przedni hamulec i ogólnie zbyt miękkie zawieszenie.

To co postanowiłem zrobić to:
-Przeszczepić przedni zawias od sendy DRD racing
(śmiejcie się śmiejcie w tej klasie to najlepszy zawias który nie jest USD)
-Tylny amorek gazowy
-niższa i szersza kierownica
-całe oświetlenie i błotnik przód
-wyrzucić EGR
-handbary (najchętniej Zeta ale cena mnie zabija)
-założyć większą tarczę i zacisk 4 tłoczkowy na przód (pewnie też pompka)

Proponujcie co jeszcze można zrobić aby poprawić jej prowadzenie (tor/ulica)
:D będę wrzucał foto w miarę postępów pracy, ostrzegam że nie będzie to zbyt często
(fundusze są kapryśne)

2

Odp: Modyfikacje Yamaha XT 125 X

z tym zawiasem na przód to chyba niezbyt dobry pomysł, całkiem inna masa motocykli i może nie działać to jak w sendzie, nie lepiej jakieś upsidedown z większego moto? I 4tłoczkowy zacisk nie wiem czy upchasz go...

3 Ostatnio edytowany przez Hustler13 (2013-12-24 12:30:40)

Hrynisz napisał/a:

posiadam Yamahę XT 125 X

Hrynisz napisał/a:

podczas terroryzowania okolicy

http://replygif.net/i/926.gif
Przepraszam, to było silniejsze ode mnie.

Co do modów w 125 4t to pole popisu jest dość wąskie i nieopłacalne. Wydech, gaźnik, BB w tej pojemności G** dają.

KXF 250 '14

4

zacisk raczej nie upcha.. ale jak chcesz pakowac tyle kasy w to moto to sprzedaj i kup 125 w 2-takcie bedzie lepiej jechalo i wszystkie mody o ktorych mowisz gratis w serii . jezdzilem na tym i to jest delikatna maszyna zrobiona na wzor supermoto

5 Ostatnio edytowany przez Blade (2013-12-24 13:08:54)

Też mam XT kupione jako pierwsze moto ale stwierdzam że to moto na jeden sezon i nie wiem czy jest sens je tak modyfikować ;p Ale wiadome kto co woli :)

XT125X --> XT660X

6

cześć,

Mam peugeota XPS 125 [4t], to jest generalnie to samo, co XT, bo peżot nigdy sam się nie brał za silniki. Moje moto jest zrobione właśnie w stylu o którym mówisz, zarówno wygląd jak i mechanika są super. Pomalowany jest DOKŁADNIE na XT, tak samo jak i pokrywa silnika, ja i poprzedni właściciel włożyliśmy mnóstwo energii i kasy, żeby tak wyglądał, ale było warto. Co prawda koszt przerobienia był spory, ale według mnie warto. Juro mogę wrzucić zdjęcia jak chcesz.