1

Temat: Sklep Google Play na HTC.

Witam może ktoś z was mi pomoże bo mnie powoli krew zalewa z tym -,- A mianowicie mam telefon HTC Wildfire S z systemem android .I jest taki problem,że oryginalnie nie mam sklep'u play..Więc pobieranie jakichkolwiek aplikacji w taki sposób jest niemożliwe. Ktoś z was miał taki problem i wie jak go rozwiązać?? Dodam,że normalnie wchodząc jako stronka na Google Play nie widzi mojego telefonu jako urządzenia i gdy wyskakuje ekranik pobierania albo nie wyrzuca albo się zacina..

Będę bardzo wdzięczny za pomoc:)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

2

Odp: Sklep Google Play na HTC.

Wgraj google gapps, jeżeli Ci się nie uda na aktualnym sofcie, to znaczy, że trzeba robić roota.
[url]http://www.teamandroid.com/gapps/[/url]
[url]http://forum.android.com.pl/f452/jak-zainstalowaae-gapps-144811/[/url]
Pozdr

romet pony -> senda -> rm125 -> dr-z e400 -> wr400 -> crf450 -> fzs600 & sm690

3 Ostatnio edytowany przez michal_lc4 (2013-12-18 14:54:13)

Też mam taki tel. "w domu" i normalnie śmiga. A masz założone konto na google i przypisany do niego tel. ? Dlaczego nie masz zainstalowanej aplikacji google play na tel. ? Pobierz i zainstaluj apke, dodaj swój tel do konta i powinno działać.

SMC 625 '04 -> TDM900 -> ...??
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg

4

Gazior napisał/a:

Witam może ktoś z was mi pomoże bo mnie powoli krew zalewa z tym -,- A mianowicie mam telefon HTC Wildfire S z systemem android .I jest taki problem,że oryginalnie nie mam sklep'u play..Więc pobieranie jakichkolwiek aplikacji w taki sposób jest niemożliwe. Ktoś z was miał taki problem i wie jak go rozwiązać?? Dodam,że normalnie wchodząc jako stronka na Google Play nie widzi mojego telefonu jako urządzenia i gdy wyskakuje ekranik pobierania albo nie wyrzuca albo się zacina..

Będę bardzo wdzięczny za pomoc:)

a kupiłeś normalnie w sklepie czy może prosto z Chin?

5

telefon był kupiony w sieci :) Najpierw przez rok przez moją mamę uzytkowany potem przyszedł do mnie. Dlaczego google play nie mam zainstalowanego szczerze nwm.. ale ok ale czyli musze to pobrać tak jak crossman mówił? gapps?

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

6 Ostatnio edytowany przez Piekny (2013-12-20 00:09:25)

Tak ściągnij gapps i będziesz miał terminal w pełną obsługą konta google.
Nie wiem jak HTC ale niektore słuchawki jak np. mój lenovo takie aplikacje jak gapps trzeba wgrywać jak soft czyli przez kabel z kompa albo przez CWM boot'a
Swoją drogą, głównie fonyz chin nie mają obsługi google play bo mają tam jakąś swoją alternatywną wersje.
Rozważ ściągnięcie jakiegoś aktualnego świeżego roma do tego telefony albo pojechac po bandzie i poszukać cyjanogenmoda, czasami nie warto bawić sie w łatanie i dokładanie braków do aktualnie zainstalowanego romu.

Yamaha TT600R 2001 - sold
KTM 625 SM 2004