Odp: Czyszczenie aluminium... Kretem ?
Drogi ten zestaw, czasami bywają w biedronie i lidlu w podobnej cenie, jest w nich dużo więcej elementów, a jakość raczej ta sama.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Czyszczenie aluminium... Kretem ?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Drogi ten zestaw, czasami bywają w biedronie i lidlu w podobnej cenie, jest w nich dużo więcej elementów, a jakość raczej ta sama.
Każdy ma jakiś inny sposób i efekty tez sa rożne ,ale jeśli ktoś ma na celu wyczyszczanie aluminium i przywrócenie mu nowej świetności wystarczy zrobić takie urządzenie ze zwykłej długiej śruby z dużymi podkładkami i dwie nakrętki kontrujące oraz ścierniwo do miedzi ( kilka warstw). Efekt bardzo dobry a jak ktoś zamarzy o świecącej (ala niklowana) powierzchni wystarczy użyć pasty polerskiej do metali i krążka z filcu . Wiertarka ze średnimi obrotami i robota idzie sama. Rama nie jest szlifowana tylko polerowana jeśli ktoś nie przesadzi z naciskiem i czasem czyszczenia. Polecam do wszystkiego co straciatello swoja swietnosc i jest matowe po użyciu żrących środków myjących
Marek ma rację to jak polerka felg :-)
Piaskowaliście kiedys??? bo widze ze chyba nie bardzo.... Daje chłopakowi rade jak to zrobic najszybciej i sadze ze wyjdzie taniej niż papierem, polerką i bóg wie czym jeszcze... a my swoje... szkoda mojego pisania i rad.
Temat już wyczerpany, ja sobie poradziłem małymi szczotkami mosiężnymi na wiertarce.
A na dniach spróbuję chyba najlepszego sposobu - Piaskowanie tanim pistoletem ( to jak sodowanie bo piasek nie uderza mocno )
Ale proszę o nie zamykanie bo myślę że każdy by się zapytał co i jak w jego sytuacji.
Jak będę już coś robił tym pistoletem to wrzucę tutaj zdjęcia :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Czyszczenie aluminium... Kretem ?
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 71 zapytań