16 Ostatnio edytowany przez kik_man (2013-12-12 22:50:39)

Odp: Drz sm czy xr 650 sm?

xra w porownaniu do drzy to taki spartanski sprzet i bardziej sensownie porownac mozna 625sxc/660sm do xr650, mnie osobiscie cos takiego kreci, a sam rozrusznik w tego typu moto dla mnie to rzecz zbyteczna, ktora tylko podnosi wage motocykla. kolejny + dla xry ze chcesz jezdzic sporadycznie i odpalanie x razy na codzien to dla ciebie nie problem (chyba ze masz 165 wzrostu i 50 kg wagi to odrazu odpusc xr)

i z innej beczki co do ogłoszenia
[url]http://otomoto.pl/honda-xr-xr-650-xr650-supermoto-M3620819.html[/url]
wie ktos co to za przedni błotnik (firma/modete etc...) szukam takiego czarnego

17 Ostatnio edytowany przez master_be (2013-12-14 12:44:40)

To powiedz to bratu jak mu np zgaśnie w błocku, 10 minut kopania i człowiek musi mieć kondycje.
Normalnie zapala za 1-2 kopem jak zimna, albo jak ją normalnie zgasić. Jak sama zdechnie np po wywrotce to można kopać i kopać.
Ja ze swoją crf nie mam takich kłopotów.
A zawias potwierdzam - miękkie kluchy. Dziwnie trochę na sm się jeździ.

CRF450R

18

W swojej XRR miałem hotcamsa więc nie było auto deko plus manualne deko też nie działało za dobrze (trzeba było ręką linkę naciągać)  ale taki urok sprzętu dla mnie był bomba no i ten ból nogi po kopaniu bez deko - bezcenne. Mocowo się nie wypowiem bo nie nacieszyłem się za długo sprzętem.

19

pomimo dwoch sezonow latania na xr650r sprzet nie znudzil sie i caly czas zaskakuje. zmienilem przelozenia z 16/43 na 16/48 i instynkt samozachowawczy niezadzialal jak wcinalem sie pomiedzy scigi jadace z naprzeciwka - guma z miejsca i nawrotka.

z odpalaniem to jest tak ze trzeba umiec. ogolnie za pierwszym lub drugim kopnieciem. jak zgasnie tez tak samo. problemy dopiero po glebie - lepiej usiasc i poczekac ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach