1

Temat: LC4 rozrusznik

Witajcie, orientuje się ktoś czy istnieją jakieś zamienniki rozrusznika ? Chodzi dokładnie o koło zębate i inne części które znajdują się w silniku.

Mała pomoc:
[url]http://ktmsklep.pl/new-katalog/13,173,1077,28635/rocznik-2004/supermoto/640-lc4-supermoto-prestig-d/electric-starter-625-sxc[/url]

Dzięki za pomoc.

CBR 125R ---> GSX-F 650 ---> KTM 640 Prestige/Grizzly 700

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w BMW na chomiku: Sledz2424

2

Odp: LC4 rozrusznik

chyba lepiej będzie kupić używane w dobrym stanie..na alledrogo jest masa czesci

3

właśnie nad tym myślałem i chyba będę zmuszony to zrobić bo oryginały mają kosmiczne ceny.

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w BMW na chomiku: Sledz2424

4

Sorki, że odświeżę trochę temat ale mój motor już 3 tydzień stoi u mechanika, a dopiero przed chwilą dowiedziałem się że muszę sobie sam załatwić te części do rozrusznika (tzn te trybiki poza silniczkiem) i stąd moje pytanko: może ktoś posiada jakieś używki w dobrym stanie lub może mi polecić kogoś z allegro ?

5

mam cały silnik lc4 640 
przy dobrej cenie mogę go rozebrać :)

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika
gg 6777220            tel 698 - 672 - sto jeden

6

sledz2424 napisał/a:

Sorki, że odświeżę trochę temat ale mój motor już 3 tydzień stoi u mechanika, a dopiero przed chwilą dowiedziałem się że muszę sobie sam załatwić te części do rozrusznika (tzn te trybiki poza silniczkiem) i stąd moje pytanko: może ktoś posiada jakieś używki w dobrym stanie lub może mi polecić kogoś z allegro ?

Same tryby pośredniczące miałbym luzem bez problemu, gorzej jeśli potrzebujesz też samo sprzęgiełko jednokierunkowe. Mam jakieś, ale nie mogę za nie gwarantować, bo wygląda średnio (choć działało przed rozbiórką).
Proponuję kontakt via fxrider@xtzclub.pl lub 605 146 650.

pozdrawiam, Adam

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

7 Ostatnio edytowany przez sledz2424 (2013-07-24 14:53:43)

zaraz dokładnie się zorientuję co jest potrzebne i jakoś się dogadamy. Nie mam zielonego pojęcia ile to może kosztować

ed.: dokładnie coś takiego (na mój chłopski rozum xD ): sprzęgiełko jednokierunkowe, bieżnia obok kola magnesowego, bieżnia z dużym kołem która wiruje na łożysku

8

Ja przez ten rozrusznik silnik musiałem rozbierać  Wolne kółko od tego pieprzonego rozrusznika posypało mi sie i poszło w silnik i remont . Cóż zrobiłem silnik rozrusznik siedzi ale wolnego kola nie zakładałem  pierdziele znów silnik robić ..Teraz lepiej nauczyć sie kopać

9

szatanekk napisał/a:

Ja przez ten rozrusznik silnik musiałem rozbierać  Wolne kółko od tego pieprzonego rozrusznika posypało mi sie i poszło w silnik i remont . Cóż zrobiłem silnik rozrusznik siedzi ale wolnego kola nie zakładałem  pierdziele znów silnik robić ..Teraz lepiej nauczyć sie kopać

Dziwne, zwykle wcześniej są jakieś objawy, n.p. rozrusznik przestaje kręcić wałem (sprzęgiełko przepuszcza), dziwne dźwięki, etc.

10

powiem tak jak ci pierdolnie to sprzęgiełko lub  lub wolne kółko i nawet nie będziesz wiedział kiedy to się od razu przygotuj na rozwalenie silnika tyle z mojej strony

11

szatanekk napisał/a:

powiem tak jak ci pierdolnie to sprzęgiełko lub  lub wolne kółko [..]

A czym się różni sprzęgiełko od "wolnego kółka" ? Bo w LC4 wydawało mi się, że to to samo.