1

Temat: DRZ E SM + Enduro 2005 r.

Witam
na sprzedaż drz 400 e z 2005 r. wraz z kołami sm. Jestem drugim właścicielem, kupiłem ją w październiku 2011 r. Jest to wersja e24, tzn posiada ramę oraz całą elektrykę od wersji s natomiast reszta od wersji E. W moto wymienione są sprężyny zawieszenia pod ok. 90 kg (przez co zawieszenie dużo lepsze niż w seryjnej e), kierownica reikon, handbary barkbuster, osłona silnika i chłodnic, dekli bocznych, kopniak, poszycie siedzenia, światło tył DRC, kierunki tył led DRC,  itp.
Obecnie moto stoi na kołach enduro nowa opona tył, prawie nowa przód, posiadam do niego koła sm excela od drz z 2006 r. z praktycznie nową tarczą moto-master, opony mutant przód w bdb stanie tył już raczej do wymiany.
Przebieg obecnie 16000 km.
Na zdjęciach widoczny (kiepsko) jest również zacisk hamulcowy moto-master wraz z pompą motomaster które niestety nie są na sprzedaż. Sprzedaję z seryjną pompą i zaciskiem, niestety nie posiadam do serii adapteru. Trzeba sobie dokupić lub dorobić.

Cena jaka mnie interesuje to 12000 zł za kpl.
Istnieje możliwość sprzedaży na samych kołach sm lub enduro. Cena do ustalenia.

link do zdjęć
[url]http://imageshack.us/photo/my-images/407/f1tm.jpg/[/url]

Więcej info na priv lub tel. 506578953

2

Odp: DRZ E SM + Enduro 2005 r.

Wersja z kopką... bajka!

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

3

W ogóle fajnie wygląda... Teraz jak już kupiłem moto to pewnie będzie wysyp zajebistych sprzętów.
Powodzenia w sprzedaży!

4

Kolano + koncowy wydech jest z SM?

Będzie 690 niebawem

5 Ostatnio edytowany przez Szkop (2013-11-25 15:54:01)

Oprócz ramy w której jest blokada oraz oświetlenia (które są z wersji s) wszystko jest takie samo jak w wersji E. Czyli kolanko i wydech przelot z siatką z E, bak plastik, gaźnik keihin, kalamitki na wahaczu itd.
Jest to drz ściągnięta z AUSTRALII, gdzie model e24 jest bardzo popularny. (można sprawdzić sobie na ebay.com.au)

6

Kopka plus elektro starter. Podwójny szacun :D

jak sprzedaz daj znac, wystawie swoja. Nie bede robil konkurencji.

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

7

up

8 Ostatnio edytowany przez dżejkop (2013-12-05 22:29:56)

,,silnik z wersji E,,   (wersja E najmocniejsza)...

hmmm... nie jest to wyczyn
opowiedz coś o serwisie tejże wersji... co ile km zmieniasz olej, sprawdzasz luzy zaworów itd.
mniej więcej przy jakim przebiegu robi się w nim remont, domyślam się że wszystko trochę wcześniej i częściej niż w sm
???

kurczę zajebisty sprzęcior... kusisz mnie tym drugim zestawem kół...  :D
odezwij się czy nie chciał byś się wymienić na wr 250x, również w miętowym  stanie :)

wr 250x

www.bikersbook.pl

9

Stelaż kanapy też od S, zatem ciekawe do czego mu wagowo bliżej.

10

tak na marginesie to najmocniejsza to jest Y :)
powodzenia

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

11

dżejkop napisał/a:

,,silnik z wersji E,,   (wersja E najmocniejsza)...

hmmm... nie jest to wyczyn
opowiedz coś o serwisie tejże wersji... co ile km zmieniasz olej, sprawdzasz luzy zaworów itd.
mniej więcej przy jakim przebiegu robi się w nim remont, domyślam się że wszystko trochę wcześniej i częściej niż w sm
???

kurczę zajebisty sprzęcior... kusisz mnie tym drugim zestawem kół...  :D
odezwij się czy nie chciał byś się wymienić na wr 250x, również w miętowym  stanie :)

Odpowiedź na Twoje pytania zajęłaby max. 5min przy kiepskim łączu. Pobierasz serwisówkę i wszystko tam masz

12

radzieckii napisał/a:

Stelaż kanapy też od S, zatem ciekawe do czego mu wagowo bliżej.

stelaż jest od E

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

13

Lucek napisał/a:

powodzenia

Y jest najlżejsza, moc ma taką samą jak E

DRZ400SM, KTM 990 ADV

14

rbsn99 napisał/a:
Lucek napisał/a:

powodzenia

Y jest najlżejsza, moc ma taką samą jak E

Dokładnie

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

15 Ostatnio edytowany przez Szkop (2013-12-06 14:02:03)

Dobra trochę wyjaśnień bo widzę że się śmietnik robi:)
Jest to wersja Drz e24, katalogowo waży 127 kg. Z wersji s posiada ramę która ma zadupek z emalinium, i kąt główki ramy jest taki jak w s, Dodatkowo katalogowo posiada oświetlenie, licznik, lusterka, kierunkowskazy, tylną lampę, osłonę na łańcuch itp. to wszystko co w wersji S Czyli FULL ROAD LEGAL.
Po wypierdoleniu jeżeli komuś zależy ww. wyposażenia zyskuje się cenne kg.
Myślę że z wyposażeniem, a raczej jego braku tak jak w zwykłej wersji E ważyłaby ok. 120 kg (1 kg na zadupek:).

NIE INTERESUJE MNIE ZAMIANA NA MOTO MNIEJSZE NIŻ 450. Po sprzedaży (jeżeli znajdzie się chętny) będę polował na kata 525, 450, 530 lub crf. moto nie wystawione narazie na żadnym allegro, otomoto itp.

Co do serwisu było już na forum w H...j  wątków na ten temat. DRZ E to nie wyczyn gdzie olej zmienia się co 5-10 mth. tylko co 60 mth.
W silniku z poważniejszych rzeczy robiłem tylko wymianę łańcuszka rozrządu (jeżeli można zaliczyć to do poważniejszych rzeczy). Sprawdzałem kompresję, sprzęgło, czyściłem gaźnik dwa razy musiałem ustawić zawory(nie wszystkie), wymieniłem uszczelkę z zębatki zdawczej bo ciekło jak ją kupiłem. Jak jej nie sprzedam zajrzę do łożysk w wahaczu, zrobię serwis zawieszenia.   

Co tu więcej pisać.