1 Ostatnio edytowany przez ptasiek1981 (2013-12-01 11:51:45)

Temat: Czy podejdzie cylinder od lc4 600 do lc4 620??

Mam pytanie. Czy cylinder od ktm lc4 600 podejdzie do Lc4 620? U mojego kolegi szykuje się remont i potrzebujemy trochę gratów. Pierwszym z nich jest cylinder. Ten który miał jest już lekko przytarty i brał olej, natomiast tłok i pierścionki są w bardzo dobrym stanie. Dlatego postanowiliśmy kupić cylinder w mniejszym rozmiarze i go szlifnąć pod wymiar tłoka. Z tego co się orientuje, 600 ma wymiar 95mm a 620 to coś koło 100mm. Nie wiem ale wydaje mi się to zbyt dużą różnicą. Potrzebujemy także nowy łańcuszek rozrządu, klawiaturę od zaworów wydechowych, wałek rozrządu. Jeżeli ktoś ma te rzeczy na sprzedaż, bardzo proszę o kontakt.

2

Odp: Czy podejdzie cylinder od lc4 600 do lc4 620??

Warstwa nicalilu jest zbyt cienka żeby ją szlifować. Lepiej niech sobie załatwi cylinder z 620 albo do swojego wstawi tuleję jeśli niema kasy (lc4 pracuje dobrze na tulejach).

3

No właśnie chciałem uniknąć tulejowania. Słyszałem że to się sprawdza w innych motocyklach, nie ktmach.

4

widzialem juz kilka lc4 na tuleji. zarowno jak urzytkownicy tak i mechanik (tu akurat jeden) mowili ze jest good i dobrze to przy tych silnikach wychodzi. kolejny plus to niska cena takiego rozwiazania.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach