Temat: problrm z ktm 640 smc
Wiitam jak w temacie mam problem z kupionym wczoraj Katem LC4 640 SMC 2000r. Po odpalenu i przejechaniu okoklo 100m zaczyna kaszleć i gasnie. Po czym można go normalenie odpalić i znowu to samo
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » problrm z ktm 640 smc
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiitam jak w temacie mam problem z kupionym wczoraj Katem LC4 640 SMC 2000r. Po odpalenu i przejechaniu okoklo 100m zaczyna kaszleć i gasnie. Po czym można go normalenie odpalić i znowu to samo
A na wolnych obrotach chodzi caly czas ? Czy gasnie po jakiejs chwili ?
A jak kupowałeś to działał normalnie?
Jechałeś nim przed zakupem?
Ssania w gaźniku masz wyłączone?
Jak kaszle i gaśnie to mi to wygląda na brak paliwa.
Tylko żeby paliwo się kończyło w gaźniku po 100 metrach? Zazwyczaj to co jest w komorze starcza na dłużej.
Ewidentnie problem z gaźnikiem i doplywem paliwa po odpaleniu moto. Na "sucho" paliwo dopływa, sprawdzilbym plywak w gazniku czy sie nie zaciął i profilaktycznie wykrecil kranik i zobaczyl czy nie jest zapchany
Tak przed zakupem było wszystko ok jeszcze bylego wlasciciela byłem nim odwieść po transakcji. W motocyklu jest gaznik dellorto PHM 40
Sprawdź czy na pewno masz kraniki odkręcone.
Sprawdź też odpowietrzenie zbiornika paliwa - tą rurkę co jest na korku wlewu paliwa.
Możesz jeszcze zrobić taki test - wyciągnij wężyk idący do gaźnika. Podstaw jakiś słoik, odkręć kranik i zobacz czy paliwo sobie cały czas ładnie ciurka.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » problrm z ktm 640 smc
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 71 zapytań