1

Temat: kupno z ebay

witam, jak to jest z kupywaniem rzeczy przez ebay .. com, chodzi mi o rzeczy z USA, czy nie ma żadnych obaw? czy cena podana jest ostateczną podaje w zł bo wszedłem przez ebay..pl ale znalazło mi przedmioty które oglądam tylko na usa :( czy powinienem coś wiedzieć jakieś dodatkowe koszty czy coś ? pozdrawiam

2

Odp: kupno z ebay

Kupujesz jak na allegro.
Obaw raczej nie ma.
Jeżeli czegoś szukasz to wybierz szukanie zaawansowane i wybierz "Pokaż przedmioty dostępne dla Polska".
Jak z USA to musisz doliczyć cło i vat ale to już było tutaj poruszane wiele razy.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

czyli kwota, któą ebay.pl przelicza za wysyłke na nasze jest bez cła i vatu mam rozumieć? sorry że zawracam głowe ale w szukajce nie znalazłem nic konkretnego :(

4

cło i vat płacisz ty w PL na poczcie i dopiero u nas w kraju jest ono obliczane - jest to +/-25% wartości przedmiotu z wysyłką.
Chyba że kupisz coś bardzo taniego albo używanego albo ktoś wyśle Ci to jako gift a celnicy machną na to ręką.
[url]http://forum.supermoto.pl/topic23560-paczka-z-usa.html[/url]

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

a jak to się ma z wysyłką z europy jeśli dobrze myśle to poza kosztem wysyłki nie ma żadnych dodatkowych opłat, interesuje mnie wysyłka z włoch/niemcy/ wielka brytania/ grecja. pozdrawiam

6

z terenów UE nie ma żadnych dodatkowych kosztów.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD