1

Temat: Yamaha wr 450 f 2005 rejestracja na 2 osoby.

Witam.
Mam nie łatwe pytanie gdyż mam wr-ke i jak wiadomo pochodzi z rodziny cross i jest produkowany homologowany na tylko jedną osobę. Nie jest to dla mnie dziwne bo jest to sprzęt do dawanie maksymalnej frajdy z jazdy a nie do jazdy turystycznej we dwoje na długich trasach. Mam dziewczynę i chciał bym ją czasem zabrać nad jezioro oddalone o kilka kilometrów czy skoczyć w niedziele na kawę do znajomych. Więc chciał bym się dowiedzieć jak mogę zarejestrować lub przerejestrować na 2 osoby. Jestem przygotowany na modyfikacje i wydatki finansowe. Ale chodzi o to że gdy nie daj Bóg dojdzie do wypadku nie dopatrzeli się że ten sprzęt nie może być rejestrowany na dwie osoby.

Pozdrawiam

2 Ostatnio edytowany przez Kowal SG (2013-06-28 00:20:48)

Odp: Yamaha wr 450 f 2005 rejestracja na 2 osoby.

Na kawę do znajomych to się pyrka czopkiem, na sm nakurwiamy terror.

exc 400                 www.oklejsie.pl

3

Kowal SG napisał/a:

Na kawę do znajomych to się pyrka, czopkiem, na sm nakurwiamy terror.

Hahahaha piwo!

Ja mam zarejestrowaną na 2 osoby nie wiem jakim cudem XD Za podnóżki robią slidery na tylnej osi :D W łape i da się zrobić... no albo przerabiasz bezsensu...

4 Ostatnio edytowany przez katman (2013-06-28 10:31:03)

Zakładasz podnóżki pasażera + uchwyt do trzymania, jedziesz do gościa, który wystawia Ci papier na to że wszystko jest ok - jakiś rzeczoznawca, albo inny kolo najlepiej dopytaj w Stacji Kontroli Pojazdów (oni mają swoich gostków których podstawiają do takich spraw), gdzie potem będziesz musiał to wszystko zalegalizować na przeglądzie  i potem Wydział Komunikacji.

Przechodziłem już tą procedurę - koszt = parę stówek i w ch*j straconego czasu.

5

Dzięki koledzy za radę.

Pozdrawiam

6

katman napisał/a:

Zakładasz podnóżki pasażera + uchwyt do trzymania, jedziesz do gościa, który wystawia Ci papier na to że wszystko jest ok - jakiś rzeczoznawca, albo inny kolo najlepiej dopytaj w Stacji Kontroli Pojazdów (oni mają swoich gostków których podstawiają do takich spraw), gdzie potem będziesz musiał to wszystko zalegalizować na przeglądzie  i potem Wydział Komunikacji.

Przechodziłem już tą procedurę - koszt = parę stówek i w ch*j straconego czasu.

7

Nie wiem jak ale ja nie mam ani jednego, ani drugiego a berg jest zarejestrowany na 2 os :D
Z tego co ja wiem to warto też mieć papier, rachunek z jakiegoś warsztatu, że Ci zamontowali niezbędne elementy, a nie jest to Twoja samodzielna rzeźba.

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08