Temat: Pytanie WR450
Witam mam pytanie, co to jest zaznaczone na zdjeciu i czemu jest zaślepione? Widziałem i innej WR ze miała doprowadzony gumowy przewód ? 8tys.km na WR450 to duzo czy mało?
pozd.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » Pytanie WR450
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam pytanie, co to jest zaznaczone na zdjeciu i czemu jest zaślepione? Widziałem i innej WR ze miała doprowadzony gumowy przewód ? 8tys.km na WR450 to duzo czy mało?
pozd.
AIS (air induction system), usunięcie to jeden z free mods w WRkach. Ty masz wersję słowiańską.
[url]http://www.thumpertalk.com/topic/345325-tt-ais-removal-kit-tutorial-with-pics/[/url]
Dzięki za szybką odpowiedz. Jeszcze nie moja, ale jak wszystko mi przejdzie to za tydzień będzie stała już u mnie ;-) tylko ze na brudasach.
Zbyteczny element, który ma za zadanie zmniejszenie emisji spalin.
Tak jak koledzy wcześniej pisali system dopalania spalin, coś jak samochodowy EGR.
Ma za zadanie zmniejszenie emisji szkodliwych tlenków azotu poprzez ponowne wprowadzenie pewnej ilości spalin do komory spalania. Montowane w wielu nowszych motocyklach (o ile nie we wszystkich), oczywiście wszystko podyktowane głupimi normami emisji spalin podyktowanymi przez panów w białych koszulach.
Niepotrzebne g*wno, u mnie w FMXie też było i też zaślepiłem :D
Modyfikacja poprawia jakosc (szybkosc) rozruchu silnika na zimno i cieplo, praktycznie nie ma odczuwalnego wplywu na osiagi.
Widzialem WR co miala 30k na jednym tloku tylko na regulacji zaworow, moja ma jakies 5-6 tysiecy na oryginalnym lancuszku rozrzadu. Jezeli stany diagnostyczne (luzy zaworowe, naciag lancuszka rozrzadu, kolor swiecy, zuzycie oleju) sa w normie, to nie musisz sie jeszcze martwic o remont. Mowie o jezdzie rekreacyjnej, nie wiem jak to sie ma do jazdy wyczynowej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » Pytanie WR450
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 79 zapytań