Temat: Jakie klocki??
Witam przyszedł czas na wymianę klocków i mam pytanie jaką firmę polecacie?? Bo na allegro ceny od 30 do 120 i nie wiem co wybrać ;D Pozdro.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Jakie klocki??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam przyszedł czas na wymianę klocków i mam pytanie jaką firmę polecacie?? Bo na allegro ceny od 30 do 120 i nie wiem co wybrać ;D Pozdro.
JA polecam delta braking oraz ebc
Czy używał ktoś klocków Prox'a ? Ewentualnie co możecie polecić z takich lepszych klocków na przód do lc4?
EBC te lepsiejsze, nie piszczą i b.dobrze się sprawdzają :)
EBC są chwalone, ale ja mam złe doświadczenia z poprzedniego moto.
Podczas hamowania szumiały jak głupie i hamowanie też było gorsze od oryginalnych Nissinów.
Były to złote sinter'owe HH
Mi też jakoś EBC nie przypadły do gustu. Słabo hamowały i zeszły w dwa miesiące. Mogę za to polecić nissiny i vesrah
ja mam w cbr EBC HH i z moich doświadczeń mogę powiedzieć że hamują nie gorzej niż oryginalne tockito czy ferodo a cena jednak bardziej przystępna.
Ja miałem w DRZ EBC HH i uważam, że były ok. Do KTM-a też je będę brał.
wszystko zalezy od modelu klocka, ebc robi kilka rodzajów, kiedys przyoszczedzilem i kupilem organiczne czerwone ebc bo byly tanie to zeszly mi po jednym wyjezdzie off road, 200km w blocie i z klocków zoslały blachy !!! puzniej kupilem tez ebc ale jakis spiek nie pamietam jaki model ale złote (tez jest kika rodzajów złotych) i w takich samych warunkach dopiero sie dotarły i hamowanie o niebo lepsze.
Tak wiec ja polecam ebc tylko te lepsze modele.
Czy używał ktoś klocków Prox'a ?
Podłączam się do pytania. Również stoję przed dylematem Prox czy ebc.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Jakie klocki??
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 65 zapytań