1

Temat: Najlepsze hard-enduro

Witam

Wiem że już zaczęło się robić multum tematów tego typu no ale .Jak wiadomo ten sezon dla mnie jest już stracony ale następny zamierzam zacząć z przytupem .Na wiosne zamierzam kupić hard-enduro  125 ccm i tu właśnie pytanie czy kupować -Kata exc 125 husqvarne wr 125 czy honda hm cre 125 myślałem też nad full crossem zarejestrowanym bo też takie ostatnio można dorwać .Motocykl ma służyć do wszystkiego-zawody mx ,enduro ,jak dojdą małe koła to też wypady na tor ,dojazdy do szkoły .Co do remontów tutaj i tak wszystko będzie robione na czas i full profeska więc nie ma co się martwić budżet to 8000 zł max
myślałem nad takimi sztukami

[url]http://tablica.pl/oferta/husqvarna-wr-125-09-CID5-ID3etUh.html#0518134602[/url]

[url]http://tablica.pl/oferta/ktm-sx-exc-125-zarejestrowany-sanchez-okazja-CID5-ID3xZWZ.html#89534c77b3[/url]

[url]http://allegro.pl/husqvarna-sm-wr-125-40km-yz-kx-rm-cr-dt-dr-exc-i3654244312.html[/url]

A i tak ps. chce ktoś kupić 400 sztuk felg stalowych 14-16 20-25 zł za sztuke ?

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

2

Odp: Najlepsze hard-enduro

Zawody mx, supermoto, enduro, ulica, dojazdy... Nie za wiele tego?
Jeden do wszystkiego to do niczego tak naprawdę..
A tak btw to nie wyobrażam sobie pojechać zawodów mx na żadnym z wyżej wymienionych.
Ta wr 2009 po kradzieżowa raczej. Jeśli nie miał hajsu na głupi plastron to o silnik nawet nie pytam...
Ostatnio egzemplarz bardzo ciekawy. Miras na pace woził chyba świnie na targ.

KXF 250 '14

3

Nie wiem podałem egzemplarze przykładowe .Może rzeczywiście dojebałem tego za wiele nie można mieć wszystkiego a co sądzicie o tym ?http://tablica.pl/oferta/ktm-sx-144-nie-exc-125-200-250-300-krakow-zamiana-trial-CID5-ID1V3VR.html#0738a278d5

4 Ostatnio edytowany przez Hustler13 (2013-10-29 00:21:43)

Sx 144 kozak fura. Sam mam Sx'150 na dyfuzorze dep'a i w porównaniu do setki, dużo lepszy dół, góra też w sumie lepsza ;)
Jak szukasz 144 to od 2008 roku. Pierwszy model 2007 miał bolączki wieku młodzieńczego a dokładnie nierównomiernie oddawał moc itd.

KXF 250 '14

5

Wiadomo chyba jednak skuszę się na sx 144 zawsze jakąś mnie bardziej pociągał niż zwykłą seta .No cóz wiadomo już katowałem was używką airoha ale używane kaski to trochę tak jak używana lalka do zabaw :) więc szukałem i wyszukałem taki o to kask
[url]http://allegro.pl/hit-kask-cross-kenny-track-2014-neon-nitro-agv-i3651929144.htmlhttp://allegro.pl/hit-kask-cross-kenny-track-2014-neon-nitro-agv-i3651929144.html[/url] słyszałem o firmie widziałem kaski ale jakie jest wasze zdanie na temat tego kasku jak i całej firmy kenny ?

6

Lepiej wydać 400 na jakiegoś lepszego, używanego airoha/foxa niż na jakieś wynalazki.

KXF 250 '14

7

Nie wiem mamy czas .A i takie pytanie dyfuzor hgs + kostka zapłonowa aż tak dużo dają ?

8 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-10-29 19:18:59)

Hustler13 napisał/a:

Zawody mx, supermoto, enduro, ulica, dojazdy... Nie za wiele tego?
Jeden do wszystkiego to do niczego tak naprawdę..
A tak btw to nie wyobrażam sobie pojechać zawodów mx na żadnym z wyżej wymienionych.
Ta wr 2009 po kradzieżowa raczej. Jeśli nie miał hajsu na głupi plastron to o silnik nawet nie pytam...
Ostatnio egzemplarz bardzo ciekawy. Miras na pace woził chyba świnie na targ.

Ja znam takiego jednego co z stuntu przeszedł do MX (kupił crf 250), po 2 mieś sprzedaje bo chce bmw, teraz znowu nie sprzedaje i znowu chce być stunterem :D Kobiety zmienne są :D
Kup sobie 250 w 4 T, a nie 125 :P 125 dobre na zawody SE bo go zamuli ale nie zgaśnie, a 250 zgaśnie - tylko 250 ma rozrusznik - tak mi to kolega wytłumaczył jaka jest między tymi motongami różnica... Dlatego 250

9

250 myślę że to trochę za dużo seta nauczy mnie trzymać gaz  a i rozruszniki mają tylko xc-w wersje lub enduro więc trochę nie teges .Myśle że sx 144 będzie najlepszym rozwiązaniem lekkie zwinne i ma moc widziałem w akcji 150 i myślę że to jest chyba to .

10

Kumpel miał husqe wr 125 i przesiadł się na sxf 250, moc podobna ale ćwiartka jak ćwiartka ,kultura oddawania mocy jest całkiem inna, jeździłem sprzętami po różnych terenach i przyznaję że jeździ się lepiej bo w 125 albo grzejesz do końca albo nie jedziesz. Kwestia twojego podejścia do tematu.

@Dukers czyżby może Gzara :) ?

11

No właśnie ja trochę wole dawać do pieca co nie wyklucza mnie i tak na zmiane w późniejszym okresie mojego ziemskiego życia na 250 w 4 paku

12 Ostatnio edytowany przez Hustler13 (2013-10-29 22:15:07)

Kupuj setę, nauczysz się jeździć pełnym piecem.
W secie tłoka sobie samemu zmienisz w ćwiartce już nie każdy potrafi.
Brak zaworów brak problemów :))
144 zupełnie inaczej oddaje moc niż 125. Niby tylko 20 cc, ale w porównaniu z yz koleszki to sx 150 ma dół "prawie" jak czteropak.

KXF 250 '14

13

Ta Husqa z 09 chyba stoi u Olków w Wawie. Byłem dzisiaj i bardzo podobna sztuka stała-nie wiem czy nie ta sama.

14

Hustler13 napisał/a:

Kupuj setę, nauczysz się jeździć pełnym piecem.
W secie tłoka sobie samemu zmienisz w ćwiartce już nie każdy potrafi.
Brak zaworów brak problemów :))
144 zupełnie inaczej oddaje moc niż 125. Niby tylko 20 cc, ale w porównaniu z yz koleszki to sx 150 ma dół "prawie" jak czteropak.

No właśnie każdy kto jeździ w mx  mi to mówi .Z remontem w 4paku nie było by problemu tylko przed każdą jazdą miał bym strach o korbe i  o to że tłok i zawory mogą mieć ze sobą romans :)

15 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-10-30 08:41:13)

sqbany napisał/a:

Kumpel miał husqe wr 125 i przesiadł się na sxf 250, moc podobna ale ćwiartka jak ćwiartka ,kultura oddawania mocy jest całkiem inna, jeździłem sprzętami po różnych terenach i przyznaję że jeździ się lepiej bo w 125 albo grzejesz do końca albo nie jedziesz. Kwestia twojego podejścia do tematu.

@Dukers czyżby może Gzara :) ?

Ahahhahahahahha skąd wiedziałeś ? Ten typek jest przerąbany :) widzi siebie w x games, a jedną rzeczą się zająć nie umie :D a ja bym kupił exc :) jak sie nauczyssz dobrze latać to i na exc rozwalisz sx :)