16

Odp: [S] KTM 690 SMC R 2012r.

PszczelaRz pamiętam o Tobie :) - napiszę Ci wieczorem PW, aby się tu nie uzewnętrzniać bo w końcu zaczną rozdawać banany.

Gierwi masz dużo racji, zresztą nie raz była o tym mowa, jednak nie miałem do tego głowy i serca - chciałem by motocykl pozostał w Polsce. Dodatkowo co jakiś czas pojawiał się watek poszukiwania przez nowych użytkowników 690 smc, wydawało mi się zatem, że ktoś w końcu przyjedzie obejrzeć motocykl (a nie jest to jakieś zapuszczone padło). Niestety ludzie szukają 690 SMC za 15.000,- PLN... Finał jest taki, że z doinwestowanego sprzęta pozostał bez mała golas, a cena i tak jest zbyt wysoka. Graty rozeszły się migiem, więc zastanawiam się jak to jest z tym brakiem pieniędzy?

17

Jak ktoś będzie miał tyle kasy za ile Ty wystawiasz tego KTM-a to kupi sobie nowego.
Zazwyczaj Ci którzy szukają motocykl do 15tys. zł to są Ci mniej zarabiający którzy albo długo zbierali albo wzięli kredyt i nie wyłożą 28tys. zł.
Ci natomiast którzy szukają motocykl powyżej 20-25tys. zł to są zazwyczaj Ci którzy z kasą się mniej liczą i wolą dołożyć kilka tysięcy i kupić nówkę cewkę z salonu.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

18 Ostatnio edytowany przez PRELUDE2000 (2013-10-28 14:33:49)

Może i racja, ale motocykle w tym roczniku i podobnym przebiegu stoją właśnie w takich cenach. Poza tym każdy kto widział mój sprzęt może potwierdzić że motocykl jest naprawdę zadbany. Osobiście gdybym miał kupić nowy motocykl i trafiła by mi się podobna sztuka to grubo bym się zastanowił - mógłbym oszczędzić 8-9 tysięcy kupując motocykl z niewielkim przebiegiem i w bardzo dobrym stanie, a zaoszczędzoną kasę zainwestować w graty Powerparts lub ciuchy. Z drugiej strony patrząc na SMC 690 z roczników 2008-2011 ceny kształtują się w przedziale 20.000 - 26.000, nie widzę zatem powodu by robić komuś prezenty.

19

Masz rację, zrobiłbym dokładnie jak Ty.
Ale spróbuj może chociaż na angielskim forum KTM. Jak chcesz mogę podbić tam temat?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

20

Też uderzyłbym ze sprzedażą twojego kata na jakieś zagraniczne forum. W pl marne szanse.. chociaż gdybym miał takie środki, wcale bym się nie wahał ;)

21

Prelude2000, ja bym prezentów nie robił na pewno, jeżeli ktoś chce kupić dobrego sprzęta to wie że musi zapłacić, i co z tego że za trochę więcej można kupić nówkę, i tak musi wpakować sporo hajsu by wyglądał tak jak Twój. Niestety takie czasy w PL nastały by coś sprzedać trzeba mocno spuszczać spodnie, nie rób tego, masz godnego sprzęta, wystaw poza PL jak radzi gierwi, oni z kryzysem uporali się już dawno poza tym to po prostu bogatsze społeczeństwa.

22

gierwi napisał/a:

Jak chcesz mogę podbić tam temat?

Gierwi byłbym ogromnie wdzięczny gdybym mógł liczyć na Twoja pomoc.

Serdeczne pozdrowienia.

23

Niestety prawda jest taka że mało realne aby jakiś Niemiec wybrał się po moto za 7 tys euro na wschód, nikt z nas też nie myslał raczej o zakupie sprzętu na Ukr czy Litwie. Prędzej do PL przyjadą Czechy, Ukr lub Rosja, lecz oni wolą coś uszkodzonego i taniego...

Braaaping!

24

Niemcy również kupują u nas motocykle.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

25

Ja sprzedalem 950 SM do Estonii. Normalnie za wywolawcza gotowka bez narzekania.
Goscie znalezli moje ogloszenie przez serwis otomoto.eu
Targali juz na przyczepie Superduke'a z Wroclawia.
Takze okazuje sie ze dla niektorych nasz rynek wtorny tez jest atrakcyjny.

"Kocham Fałki i pachnące cwajtakty"

2004 KTM 125 SX
Poszukiwania godnego SM

26

Samochodowe "projekty" też wyjeżdżają na zachód b. częstwo

27 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-10-29 17:42:21)

Prelude, a nie chcą Ci go wziąć w rozliczeniu ? Baaaardzo długo już sprzedajesz, a zaraz 2014 i znowu z ceny będzie trzeba zejść. Spytaj się może wezmą Ci go za jakieś exc w rozliczeniu.

28

Dukers napisał/a:

Prelude, a nie chcą Ci go wziąć w rozliczeniu ? Baaaardzo długo już sprzedajesz, a zaraz 2014 i znowu z ceny będzie trzeba zejść. Spytaj się może wezmą Ci go za jakieś exc w rozliczeniu.

Średnio się to kalkuluje, za dużo bym stracił na takiej zamianie. Zresztą mam inne plany dotyczące przyszłego motocykla. Na wiosnę planuje kupić Freeride 250R i szlifować teren przed którym mam jakieś k***a fobie, natomiast w temacie SuMo zacznę się rozglądać za Husabergiem 570 FS.

29

Berg 570FS,wiesz co dobre:)

30

myślałem że jednak będzie to Ktm 1290 po twojej częstotliwości wstawiania filmików  z nim na Fejsie ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250