1

Temat: Jakie ortezy są najlepsze czyli najlepiej chronią staw kolanowy

Przerobiłem temat POD K300( na Allegro nie całe 2k za kpl) i z całą pewnością stwierdzam ze to gówno. Mieliśmy dwa takie kpl, zawiasy po 40mth jazdy enduro dostały mega luz, ochraniacz rzepki łamał sie i wypadał przy byle glebie, a na końcu jedna orteza poprostu pękła... Nie polecam.
Po tym doświadczeniu postanowiłem zapoznać sie z tematem Asterisk ultra cell, niby dobre opinie, cena mogła by świadczyć o pro rozwiązaniu ale zasłyszalem tez opinie ze przez to ze są bardzo wygodne, nie ograniczają ruchów itd nie zabezpieczają stawu kolanowego tak na maxa, w ogóle sie ich nie zaleca po kontuzji, jedynie jako profilaktykę. To mnie zniechęciło bo ważniejsze od wygody jest dla mnie zabezpieczenie stawu. Nie mogę znaleźć żadnych rzetelnych opini na necie. Zastanawiam sie tez nad ortezami typowo medycznymi + zwykły ochraniacz.. Może ma ktos z Was doświadczenie w temacie ortez?

Miej wyjeb@ne, a bedzie Ci dane...
MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

2

Odp: Jakie ortezy są najlepsze czyli najlepiej chronią staw kolanowy

Ja mam EVS i jest ok. mam je 5 sezon i wszystko gra.
Słyszałem też że niemiecka Ortema jest super produktem. Większość Niemieckich zawodników śmiga w ich ochraniaczach.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3

Manio ja polecam EVS WEB - mam od zeszłego roku gelbowane kilka razy porządnie się sprawdziły o paciakach nie wspomnę...komplet po rabatach kupisz za 2k

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

4

Zadzwoń do Radzia.

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl

5

maniek-rr312 napisał/a:

Słyszałem też że niemiecka Ortema jest super produktem. Większość Niemieckich zawodników śmiga w ich ochraniaczach.

np. Teoretycznie wyzej (od asterisk, evs, pod itp) masz ossur cti z mx kit 700$ na noge, w ekipie donjoy wystepuje cairoli i everts, ,a pozniej to na wymiar od 5k zl/szt wzwyz, z tego co widac pro u nas uzywaja tego co jest powszechnie dostepne

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

6

Asteriski fajne są, mają sporą możliwość regulacji i przez to są wygodne bo można je dopasować pod siebie. Szczerze nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na ich temat.

Skąd te informacje, że nie ograniczają ruchów? Ograniczają dokładnie tam gdzie mają, przynajmniej moim zdaniem.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

7

subek napisał/a:

Asteriski fajne są, mają sporą możliwość regulacji i przez to są wygodne bo można je dopasować pod siebie. Szczerze nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na ich temat.

Skąd te informacje, że nie ograniczają ruchów? Ograniczają dokładnie tam gdzie mają, przynajmniej moim zdaniem.

To info od sprzedawcy w sklepie w PL i z jednego sklepu w DE

Miej wyjeb@ne, a bedzie Ci dane...
MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team

8

To pewnie wolą co innego sprzedać ;) Ja szukałem przed zakupem informacji na różnych forach endurowych po świecie i większość opinii pozytywnych.

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

9

A może ktoś ma możliwość zorganizowania zakupu grupowego ortez w dobrej cenie ? Niekoniecznie ORTEMY robionej na wymiar, ale chociaż tych "słabszych" EVS, albo ASTERISK ?
Skoro udało się z jakimiś śmiesznymi okularami, to może potrzebny sprzęt też się uda ?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

10

gierwi napisał/a:

A może ktoś ma możliwość zorganizowania zakupu grupowego ortez w dobrej cenie ? Niekoniecznie ORTEMY robionej na wymiar, ale chociaż tych "słabszych" EVS, albo ASTERISK ?
Skoro udało się z jakimiś śmiesznymi okularami, to może potrzebny sprzęt też się uda ?

Dobra propozycja jednak obawiam się że ci co mieli je kupić już to zrobili... a druga sprawa to nie wiem jaką cenę możesz uzyskać przy załóżmy 4-5kpl?

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

11

orteza to nie okulary za 80zł więc kto wie. Jeśli cena byłaby dobra to i ja może bym pomyślał bo zwykłe ochraniacze ze tak powiem są do dupy.

Sherco st300  Cabestany Replica

12

mam EVS WEB. I własnie dojrzałem do ich sprzedania.
Główny powód to moje niedopasowanie nogi do ortezy. Noga chyba urosła. Drugi to waga. W normalnym jeżdzeniu nie przeszkadza ale w rumunii każdy kilogram juz robił różnicę.

U mnie tez ogranicznik w zawiasie jest lekko zjechany i poprawiony śróbką, ochronę rzepki kupowałem juz dwa razy - fakt ze gleby były konkretne.

Mam weba, mierzyłem starego cella i nowego cella, mierzyłem takie góienko EVS SX01 (trudno to nazwac ortezą) i powiem ze w kazdym z nich cos było nie tak.

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

13

jaras111x napisał/a:

orteza to nie okulary za 80zł więc kto wie. Jeśli cena byłaby dobra to i ja może bym pomyślał bo zwykłe ochraniacze ze tak powiem są do dupy.

Nie myślcie że przy zakupie grupowym ktoś wam zejdzie połowę ceny :(

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

14

Nie myślimy, choć byłoby miło. Każda zauważalna obniżka robi różnicę, a nie każdy może uzyskać jakiś konkretny upust.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"