16

Odp: Najlepszy olej 2t ?

ja rowniez uzywam castrola 2t i nie narzekam ;d

KTM SMC 625

17 Ostatnio edytowany przez Hustler13 (2013-10-13 21:05:38)

Dobra skończcie już z tymi castrolami :D
Wyjeździłem 2 butelki żeby nie było i mi ten olej nie pasuje i tyle. W sumie tylko za rzadki i tyle mi w nim nie pasi. Dobry, lecz dawkowanie 1:25 to minimum przy takiej rzadkiej sraczce.
RockOil jest za to chyba najgęstszym olejem na rynku. Leję 1:40 i silnik dosłownie bez skazy, zero nagaru itepe itede...
Jak wyjeżdżę te świeżo zakupione 4 litry RockOila to spróbuję z Motulem 800.

KXF 250 '14

18

Coś się tak tej gęstości uczepił ? Idąc twoim tokiem myślenia to orlenoski olej 2t jest dardzo dobry bo jest w miarę gęsty, a nie zalałbym tego do najgorszych paści.

Przejeździłem już z 30 butelek castrola racing 2t, wiem że są lepsze oleje na rynku ale ten jest dobrze dostępny i w rozsądnej cenie. Każdy ma swoje zdanie, ale nie wiem czego tak straszysz ludzi tym castrolem, według mnie dobry olej.

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos

19 Ostatnio edytowany przez Hustler13 (2013-10-13 22:47:36)

uncatchble napisał/a:

Coś się tak tej gęstości uczepił ? Idąc twoim tokiem myślenia to orlenoski olej 2t jest dardzo dobry bo jest w miarę gęsty, a nie zalałbym tego do najgorszych paści.

Przejeździłem już z 30 butelek castrola racing 2t, wiem że są lepsze oleje na rynku ale ten jest dobrze dostępny i w rozsądnej cenie. Każdy ma swoje zdanie, ale nie wiem czego tak straszysz ludzi tym castrolem, według mnie dobry olej.

Ja jebie, czy tylko o gęstość tu chodzi czy o zarówno gęstość jak i parametry ?? Czytałbyś uważnie temat, to byś nie spinał dupy. Haker napisał, że Putoline i Motorex mają takie same parametry jak Castrol. Mi nie pasuje gęstość i tyle. Możesz się godzić czy nie i tak mam to w dupie. Uważam tak a nie inaczej i nic tego nie zmieni. Rock Oil'a mam po zniżkach z 58 na 45 ziko więc i tak castrola nie tknę.
Koniec spamu i bicia piany.

A tak btw.
Ciągnąc dalej moją tezę: Castrol rzadka sraczka- musiałbym robić 1:25 do Ktm, więc jeden litr oleju na 25 litrów wahy, RockOil 1l na 40 litrów. Cena Rockoil'a po zniżce zbliżona do Castrola. Dalej tego nie widzisz czemu nie używam castrola ?

KXF 250 '14

20

Ja butelkę Castrola dostałem po kupnie sprzęta, bo poprzedni właściciel na nim jeździł. Z moich obserwacji największa jego wada jest taka, że jeżdżąc dłużej technicznie na niskich obrotach, fura ma później ciężej go przepalić. Na Motulu 710 taka sytuacja nie występuje. Do tego wymiana tłoka po Castrolu - trochę ulepiony nagarem mechanizm zaworu wydechowego. Wymiana tłoka po 710'tce - czyściutko.