1

Temat: wr 125 przerywa

Siema
Panowie, mam problem, mianowicie husqa przerywa mi na wysokich i średnich obrotach. Nie jest to rytmiczne, czasem na 6tys czasem na samej górze. Czasem czesciej ze az sie nie da jechac, a czasem tylko pare razy na pare kilometrow. Co to może byc? Regulacja, czy zapłon?

2

Odp: wr 125 przerywa

Nikt Ci nie powie co to może być. Sprawdzałeś świece, jaki ma kolor?

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

3

Kup dedykowaną świecę. Powinno pomóc

4

Ciemna kawa z mlekiem

5

Mógłbyś to w nagrać? Kiedyś jak jeszcze miałem Crm 250 to przerywała jak miałem niewyregulowany, uwalony w nagarze zawór wydechowy. I działo się to przy 7k obrotów, czyli wtedy gdy zawór powinien się otworzyć.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

6

ja mam zawory odłączone i są cały czas schowane. Bo mam tłok odprężny i jak włącze zawory to ma moc jak zablokowana 50-tka... ;/ Teraz dodatkowo próbowałem ją wyregulowac to dławi mi sie na wolnych jak dodam gazu, na niskich strzeli z wydechu i gaśnie ( bez dodawania gazu) i na wysokich ma jakby "odcine" i nie kreci sie na najwyższe. Jak włącze ssanie to chodzi mi na wolnych a reszta bez zmian

7

Kupiłem dedykowaną niklową świece. I faktycznie przerywanie ustało. Dzieki wielkie chłopaki.

Pozostał mi jednak nadal jeden problem. Mianowicie - jak juz wyreguuluje tak że wbija idealnie i gładko na obroty i ladnie z nich schodzi - puszczam gaz, obroty wolne są takie jak powinny byc ale 2sec jest wystrzał i gaśnie. I tak za kazdym razem. Nie wazne czy mam srubke wykrecona na maksa czy wkreconą do oporu...