1

Temat: Chemia do czyszczenia silników.

Witam. Właśnie przeprowadzam remont mojej husqi i chciałbym wymyć, blok, cylinder, głowice itp z nagaru, syfu resztek oleju itd. Może mi ktoś polecić jakiś sprawdzony środek, który pomoże mi to wszystko doczyścić?

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

2

Odp: Chemia do czyszczenia silników.

zwykły odtłuszczacz da rade :D

Honda hm w planach crf 2007 replica :D

3

Dużo do tematu nie wniosłeś. Czekam na odpowiedzi.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

4

polecam płyn do mycia silników firmy kager. Wmoim przypadku zmył nawet nagar z zaworów

5

Akra od K2 powinna dać radę.

6

Ultramyt

DragStar 650-> CBR600RR-> VFR800FI->XL1000V->TE510->WR250F->R1150R

7

Polecam do ogólnego zastosowania bardzo żrący preparat w sprayu.
Nazwa to "Remover do czyszczenia pistoletów lakierniczych..."
Czerwona puszka, 30zł. Wyżre nawet lakier z auta do gołej blachy.
Po 5 minutach spryskujemy karcherem i modlimy się żeby ten syf nie wpadł nam do oka tudzież za dużo się nie nawąchać.

Yamaha YZ 250F

8

Środek do czyszczenia łańcucha, swoją drogą w lidlu czasami są takie rzeczy bardzo tanie bo coś ok. 5 zł, a nie są gorsze od tych ze firmowych za 20 zł

Triumph Daytona 675

9

Witam.

Ja do silników używam TENZI TRUCK CLEAN. O ten -  ( [url]http://www.tenzi.sklep.pl/tenzi-truck-clean-p-40.html[/url] )
Do każdego rodzaju silnika :) Rozrabiam trochę więcej niż jest napisane do butelki spryskiwacza, czekam jakies 10 minut i myjką cisnieniową spłukuje :) I wychodzi jak z salonu :D Każdy silnik :D Aluminium świeci się, że można się przejrzeć xD

10

Jacis napisał/a:

Witam.

Ja do silników używam TENZI TRUCK CLEAN. O ten -  ( [url]http://www.tenzi.sklep.pl/tenzi-truck-clean-p-40.html[/url] )
Do każdego rodzaju silnika :) Rozrabiam trochę więcej niż jest napisane do butelki spryskiwacza, czekam jakies 10 minut i myjką cisnieniową spłukuje :) I wychodzi jak z salonu :D Każdy silnik :D Aluminium świeci się, że można się przejrzeć xD

+1 też używan od wielu lat ;)

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)

11

IRO napisał/a:

Akra od K2 powinna dać radę.

+1

;)

12

Akra K2, dziś testowana, jak najbardziej polecam.
Zacieki z benzyny i pocenia sie silnika wymieszne z błotem i resztą syfu po ostatnim endurzeniu puściły aż sam się zdziwiłem, sam karcher nie chciał dać rady.

Yamaha TT600R 2001 - sold
KTM 625 SM 2004

13

Trzeba uważać na niektóre środki do mycia silników samochodowych - potrafią strasznie przyciemnić aluminiowe części