Odp: DRZ 400 E vs KTM 400 EXC
Wierzę, że tak:)
Jesień ceny idą mocno w dół.
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » DRZ 400 E vs KTM 400 EXC
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wierzę, że tak:)
Jesień ceny idą mocno w dół.
A drz E ??? Do 8tys tez bedzie wymagala jakiegos wkladu.nie koniecznie remont silnika ale zawiecha(kiwaczka itd)
8 tys może byc krótko na w miarę dobre exc 400.
To jak porownanie syrenki do mercedesa :D
To jak porownanie syrenki do mercedesa :D
widać że nie maiłeś ani jednego ani drugiego....
jak na czasy kiedy syrena została zaprojektowana to był całkiem przyzwoity sprzęt...
w dzisiejszych czasach samochody z trójramienną gwiazdą to prawdziwy shit...
chyba że źle zrozumiałem twoje porównanie.
Hacker jakiś czas temu ktoś proponował mi drz w wersji E, było parę drobiazgów do zrobienia jakaś elektryka chyba i stan wizualny średni (wiadomo obtarcia, przetarta kanapa) i cena 8500 więc w zimę myślę, że za 8000 spokojnie coś kupisz. Moto oczywiście zarejestrowane
Cross jest wielkim fanem marki KTM, więc nie ma co się spinać bo dla mnie w tym porównaniu syrenką jest KTM.
Ogólnie DR-Z chyba lepsza pod względem modów itd ;). Dużo tego jest, masa części w USA.
jako fan jakiejkolwiek marki nigdy bym jej nie przyrównał do rzeczonej gwiazdy no chyba że mówimy o legendarnych modelach 115, 123 i 124 są to konstrukcje solidne długodystansowe nie skomplikowane i zapewne posiadają wile innych zalet ale niestety są przestarzałe jak na dzisiejsze standardy podobnie jak wspomniana DRZ co nie umniejsz ich walorów użytkowych o ile egzemplarz jest zadbany :)
Zapomniałeś o 116 i 126 :P
Hacker, miałeś drz, przejedź się na ktmie i będziesz miał porównanie. Drz wygrywa jak dla mnie ilością części nowych, używanych i aftermarketowych, oraz cenami na nie.
J/W
Widać różnice w cenach części dostępnością (kolega wyżej z USA targa sobie części jak oszalały ;D) oraz awaryjnością w porównaniu DRZ robsona 04' i mój exc 04'. Różnice pomiędzy 400 i 450 w częściach itd będą znikome.
Zapomniałeś o 116 i 126 :P
. Drz wygrywa jak dla mnie ilością części nowych, używanych i aftermarketowych, oraz cenami na nie.
No szczególnie jak będziesz potrzebował dobra głowicę ;) do drzty
czy do remontu to nie wiem ale na pewno bez kol sm wiec i cena nizsza crf450r w polandi: [url]http://allegro.pl/honda-crf-450r-2003r-z-papierami-kola-supermoto-i3530253964.html[/url] - kola poszly za 1400
cr250 na ktora sam sie napalalem ale zona wyprostowala moje wizje (uk): [url]http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-CR250R-MX-ENDURO-/221277292372?pt=UK_Motorcycles&hash=item3385278754[/url]
crf450r w sm (uk) braciak napalal sie na kola ale w ostatniej chwili odpuscil (patrz pierwszy punkt): [url]http://www.ebay.co.uk/itm/Honda-CRF-450-supermoto-off-road-wheels-/171120129702?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item27d78df6a6[/url]
wszystko da sie kwestia tylko czasu i checi. ustaw rss na jbay i aledrogo i czekaj czekaj. ja kupilem tak juz duzo rzeczy po okazyjnych cenach. a najzabawniej jest w skarbowce gdy chcesz zaplacic podatek o pcc ;)
co do motongow z uk. na forum masz ludzi, ktorzy lataja po londynie i okolicach na smach. moga obadcac ci sprzety, ktore sa w miare blisko londynu. im blizej londynu tym tanszy trasport. chlopacy z lublina sprawdza sprzeta i przywioza. spytaj mastera albo kondziora jak to wygladalo. nie mieli najmniejszych problemow. z przewiezieniem do pl wychodzi o jakies 800-1000zl drozej.
No szczególnie jak będziesz potrzebował dobra głowicę ;) do drzty
Jedno co ciężko znaleźć ;) a w zasadzie nie tak ciężko, co w rozsądnych pieniądzach. Z resztą nie ma problemu.
Byłem obczaić kata.
Niestety okazał się lekką padaką ale do odratowania w rozsądnych pieniądzach.
Zrobiłem nim tylko kilkaset metrów ale to mi wystarczyło.
Bez porównania lepszy od DRZ.
Niższy, lżejszy, fajniejsza pozycja za kierownicą.
Jedzie bardzo fajnie.
Nie wypowiem się o zawieszeniu itd. bo mnie to średnio interesuje.
Wystarczy mi że siadam i już czuję jakbym na nim jeździł całe życie.
Polecam 400 exc - fajny sprzęt.
A części są tańsze niż do DRZ i jest ich sporo.
Kupiłeś?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » DRZ 400 E vs KTM 400 EXC
Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 81 zapytań