Odp: jaki tlok do rmz i prosba o wycene
na jakich przełożeniach śmigasz po mieście/torze?
jeśli o mnie chodzi to 13/48 ale tylko tor. Na początku sezonu miałem, 13/43 i biegi były zdecydowanie za długie na polskie tory
gas gas txt 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » jaki tlok do rmz i prosba o wycene
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
na jakich przełożeniach śmigasz po mieście/torze?
jeśli o mnie chodzi to 13/48 ale tylko tor. Na początku sezonu miałem, 13/43 i biegi były zdecydowanie za długie na polskie tory
Ok dzięki za info nie zaśmiecam już tematu
moja też rmz, otro ciorana w MX przez 2 lata i pyrkana przeze mnie w SM. Chleje olej jak głupia, ale o dziwo dymu nie puszcza. Silnik szczelny, nie poci się nigdzie, do wody też go nie pcha.
W zimę będzie grany grubszy remont i na bank nie włożę woessnerów, vertexów i tego typu zamienników.
Yoshimura przy tuningu zaleca włożenie tłoka CP. Kosztuje 2x więcej niż woessnery, ale podobno wytrzymałość dużo większa. Tak na marginesie, wieść gminna niesie, że to najlepsze tłoki na świecie, stosowane w F1 i innych odmianach sportów motorowych za duże $. Odnoga tej firmy (Carillo) robi korby, tylko taka korba z czopem kosztuje 2000zł. Jest lżejsza od oryginału przez co silnik ochoczo wkręca się na obroty.
Oferują tłoki o różnej kompresji, ale o ile mnie pamięć nie myli, to do RMZ można wybrać 13 albo 13.5:1.
Druga "renomowana" firma to podobno JE
z tego co wiem to joszimura sama robi tloki czy tam branduje jakies czyjes dobre, wiec watpie zeby sami cokolwiek polecali jak maja w ofercie swoje, ale patrzylem na jebaju i tam faktycznie te CP troche drogie sa bo pod 300 dolcow za sztuke. co polecasz zatem?
Jeszcze jedno pytanie poza konkursem: na jakich przełożeniach śmigasz po mieście/torze?
ja na miasto mialem 14/41 i .... za krotkie jak na czterobiegowke, bo napedza sie jak pojebana. 300m do odcinki na ostatnim od startu zatrzymanego
tak piszą na stronie:
Yoshimura Engine Service Stage 3 Includes:
• Port and Polish the Head
• Valve Seat Refacing
• Yoshimura Cams
• CP High-Compression Piston
• Transmission Blueprinting
• Yoshimura Engine Assembly Included
moja mam nadzieje dojeździ do końca sezonu, ale robiłem wstępny kosztorys i tłok na pewno poleci CP. W polsce i w niemczech sprzedaje to firma tornado racing, ale dostępne tylko 96mm. Jak ściągniesz ze stanów, to możesz zamówić mniejszą średnicę
96 to idzie do nowego silnika? bo sie nie znam na tych selekcjach itp
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » jaki tlok do rmz i prosba o wycene
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 82 zapytań