Odp: Dobór kasku.
Mi z rozmiarówki wychodził M, ale kupiłem przyciasny S i po jakimś czasie dopasował się do głowy i jest git ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Dobór kasku.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mi z rozmiarówki wychodził M, ale kupiłem przyciasny S i po jakimś czasie dopasował się do głowy i jest git ;)
Może ktoś doradzić w których miejscach kask powinien uciskać ? Jeszcze raz się wybiorę mam nadzieję że wkońcu podasuję kask dla siebie.
Może ktoś doradzić w których miejscach kask powinien uciskać ? Jeszcze raz się wybiorę mam nadzieję że wkońcu podasuję kask dla siebie.
Maniak idz do najbliższego sklepu/salony motocyklowego przymierz na bańkę zapytaj sprzedawcy naprawdę kask nie może uciskać ma być dobrze dopasowany ale nie możesz czuć w nim dyskomfortu...
P.S. Koloru ci też nie doradzę ;-)
Więc tak przepraszam że robię taki odkop ale byłem dzisiaj w sklepie mierzyłem ale nie miał kto mi w tym doradzić a sprzedawca raczej był słabo zorientowany w temacie.
Przymierzyłem rozmiar M bo właśnie taki mi wychodził z rozmiarówki to miał nieduże luzy ale przy już zakładaniu rozmiaru S wyściułki troszkę się wręcz przesuwały. Z tego wnioskuję że bardziej pasuje mi rozmiar M. I prosiłbym tylko żeby ktoś mógł potwierdzić moją tezę. Z góry dziękuję.
Chłopie ile Ty czasu kupujesz ten kask? Jak masz 58cm obwód głowy to kup rozm. M .
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Dobór kasku.
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 75 zapytań