hermes napisał/a:Pawian napisał/a:Dzisiaj przeglądałem papiery i mój motocykl jest produkcji 12/2004, ale model na rok 2005, także chyba można powiedzieć, że rok produkcji to nie 2004, tylko 2005.
Zasięgnę więc wiedzy fachowców ;-) czy jeśli urodziłem się 12/1984 ale modelowo wyglądam jak z lat 70-ątych to można powiedzieć że mój rok produkcji to 1985 czy powinienem bardziej kierować się datą poczęcia ;-))) czytaj +/- 9 miesięcy a więc bliżej mi do 1983 ;-)))
No wiesz, jeżeli w dokumentach od Husabegra jest napisane, że jest to model na rok 2005 to chyba Twoje rozumowanie nie jest zbyt właściwe. Czy ludzie z salonów motoryzacyjnych sprzedając w listopadzie 2012 model na rok 2013, sprzedają pojazd wyprodukowany w 2013 czy w 2012 (To właśnie pokazuje Twoje błędne rozumowanie, celowo błędne?)? I tak, jest ze wszystkim co wychodzi nowe co roku, z kolekcjami ciuchów, obuwia, instrumentów muzycznych itd.
rez napisał/a:Pawian napisał/a:Witam,
sprzedaję Husaberga FE 450, rocznik 2005, pierwsza rejestracja 2006, przebieg 11 000 km.
.
.
.
.
koszt remontu to kilka tysięcy złotych, dla zainteresowanych faktury do wglądu
Jestem niemal całkowicie zielony w temacie SM a tym bardziej w czymś takim jak Husaberg ale czy to normalne, że przeprowadza się remont za kilka tysięcy zł w motocyklu z 2005 roku i 11000 przejechanych kilometrów?
W motocyklach wyczynowych jednocylindrowych serwis jest o wiele częstszy, niżeli w takim LC4, DRZ, Tenere, czy BMW GS.
I zasada jest taka w motocyklach, że zawsze lepiej wymienić jest coś wcześniej niżeli później.
Husa Husa HUsaaabeeerg :D