1

Temat: Yamha ttr 250

HEJ mam pytanie opłaca się kupić yamahe za 7000zł z 2002r , na zdjęciach ładna , ciekawy jestem jaki ma v-max jaka waga , i jakie koszty eksploatacji , spalanie , i czy Gs 500 2001 r nie był by lepszy jestem w kropce bo waham się między tymi dwoma motocyklami  proszę o pomoc :)

2

Odp: Yamha ttr 250

Z tego co czytałem na forach ttr 250 to bardzo fajny sprzęt. Pali mało, remonty są rzadkie i przy tej wadze i mocy (~30-32) naprawdę wiele potrafi.

3

MaxSM napisał/a:

HEJ mam pytanie opłaca się kupić yamahe za 7000zł z 2002r , na zdjęciach ładna , ciekawy jestem jaki ma v-max jaka waga , i jakie koszty eksploatacji , spalanie , i czy Gs 500 2001 r nie był by lepszy jestem w kropce bo waham się między tymi dwoma motocyklami  proszę o pomoc :)

Jak szukasz GS-a to nie to forum, pamiętaj zdecydowanie najlepsze moto to supermoto, 7000 tyś za 2002r to sporo jednak jeśli stan jest naprawdę super to czasem warto dać parę złotych więcej...na pewno TTR-ka da ci więcej frajdy z jazdy niż kibel GS...a reszta jak bartolini napisał

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

4

hermes napisał/a:
MaxSM napisał/a:

Jak szukasz GS-a to nie to forum, pamiętaj zdecydowanie najlepsze moto to supermoto, 7000 tyś za 2002r to sporo jednak jeśli stan jest naprawdę super to czasem warto dać parę złotych więcej...na pewno TTR-ka da ci więcej frajdy z jazdy niż kibel GS...a reszta jak bartolini napisał

Gs sie po roku nudzi - kumpel miał i jeszcze w auto zakosił bez prawka - obylo sie bez policji... Powiedzial ze jak kupowac to lepiej 600, a my Ci polecimy Super MoooooOooooooTTo ! :P

5

ja wogóle nie rozumiem porównania motory z całekim innej półki, pierw zdecyduj co lepiej ci pasuje enduro czy pseudo ścig, przysiądź się przejedź i wybierz co ci pasi lepiej.

6

NOOOO I TAKA ODPOWIEDŹ MI SIĘ PODOBA :D Jestem bardzo zajarany tą TTR :D sądzę że jak dogadam się z sprzedającym niebiesko biały pójdzie do mnie za 6500zł :P w zimę  bym przerobił go na SM i odpicował :P

7 Ostatnio edytowany przez Piekny (2013-09-07 22:53:06)

Rodzina TTRek jest generalnie pancerna, 600 jest nie do zajebania - przekonałem sie po ostatnim Rumuńskim zapierdalaniu. A z tego jak przed zakupem dużej TTRki sie motałem to mała też podobno wychodzi bulletproof.

Yamaha TT600R 2001 - sold
KTM 625 SM 2004

8

Testowałem tą TTR i tak moto lekkie , na biegu 1,2 idzie na koło z gazu coś ciężko przyśpiesza muszę długo wkręcać , v-max 110 teraz moje pytanie czy coś z tym moto jest nie tak , jak dla mnie trochę za mało tej mocy pamiętam jak jeździłem na yz 250 to na niej na 4 jeszcze mnie rzucała w powietrze xD

9

Bo yz to 2t, fullcross i tak ma miotać, a TTR to enduro, całkiem inne użytkowanie i nie wymaga tak częstych remontów.
Jak stan dobry to bierz TTR.

10

Nie ma czegoś takiego jak fullcross. Są albo crossy albo enduro.

11

to i tak dobrze jak na 250ccm w 4t...

12

Muszę jeszcze przetestować inną TTR i GS aby mnieć porównanie bo wciemno to się nie opłaca kupować :)

13

Bierz TTR ;)

Yamaha YZ 250F