1

Temat: Najmniejsze Supermoto 50

Cześć. Miesiąc temu sprzedałem skuter i przymierzam się do kupna jakiegoś SuperMoto 50. Wszystko było by pięknie gdyby nie fakt że jestem niski. Mam zamiar kupić jakiegoś dobrego sprzęciora, także możecie mi powiedzieć, które z tych maszyn jest najniższe? :
- CPI SM 50
- Aprilia MX 50
- Yamaha DT 50
- Rieju RR
- Gilera SMT
- Beta RR
A może znacie jeszcze jakieś inne odpowiednie dla mnie modele. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam!

2

Odp: Najmniejsze Supermoto 50

Niski tzn ? Ile masz wzrostu ? Dla jednych niski to 1,80 xD Najlepsza z tych co podałeś to moim zdaniem Yamaha DT / Aprilla, a na trzecim rieju. Takie sprzęty widziałem na oczy. Reszta to mało znane marki :P

3

Trzeba by usiąść i zobaczyć, wiem że do niektórych motocykli są dostępne dźwignie zawieszenia czy jak to się tam zwie, które umożliwiają obniżenie nieco wysokości.

Dziadostwa nie rób, skręć drutem ... :D
KTM 640 LC4 Supermoto 06'

4

Może też powiedz jaki budżet :))

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

5

Mój wzrost to 160cm. Tylko proszę nie piszcie mi że nie dam rady bo znam osobiście ludzi, którzy przy moim wzroście właśnie śmigają na SuperMoto. Budżet dochodzi do max. 3500 zł. CPI SM 50 mi się wydaje takie troche krótsze jak również Aprilia MX.

6

Swedrek123 napisał/a:

Mój wzrost to 160cm. Tylko proszę nie piszcie mi że nie dam rady bo znam osobiście ludzi, którzy przy moim wzroście właśnie śmigają na SuperMoto. Budżet dochodzi do max. 3500 zł. CPI SM 50 mi się wydaje takie troche krótsze jak również Aprilia MX.

A czy ktos cos takiego pisze ? Jak moto za wysokie to je zbijesz i tyle... Nie dramatyzuj chlopie ... Jak masz 160 to pewnie jestes mlody...

7

160 cm w zupełności Ci wystarczy do ujeżdżania każdego z nich, najniższy na jakim siedziałem piździk to chyba rieju smx

8

Z tym wzrostem dasz rade, każde te SM to podobne wymiary, zależy to już od konkretnego sprzęta w jakim stanie ma zawieszenie :)
Ja polecam wszystko z silnikiem AM6 i DERBI , DERBI wg mnie nawet lepsze, CPI SM ma podróbe AM6 więc dałbym go na dalsze miejsce, ale jak kupisz w dobrym stanie to też polata.

9

Moja druga połówka przy wzroście 1,63 śmigała na moim LC4:) Fakt że ledwo sięgała tymi nibynóżkami do ziemi ale tylko raz się wywróciła przy zjeżdżaniu z krawężnika:) Ale na prostej drodze spokojnie daje rade

LC4 640 Supermoto 2003

10

Gajos napisał/a:

160 cm w zupełności Ci wystarczy do ujeżdżania każdego z nich, najniższy na jakim siedziałem piździk to chyba rieju smx

Takiej odpowiedzi szukałem :D
Dzięki wszystkim za pomoc!

11

Swedrek123 napisał/a:

Mój wzrost to 160cm. Tylko proszę nie piszcie mi że nie dam rady

Nie znam ziomka, ale daje rade :D

[url]http://www.youtube.com/watch?v=kRFyw57o_Ic[/url]

READY TO >> TERROR

12

rieju rr jest niskie  jeżeli ma oryginalny amortyzator z tyłu

Cagiva Supercity 125 ;)
Only SuperBłoto

13

Wybór padnie raczej na Rieju RR.
Btw. czym się różni Rieju RR od SMX ? I które z nich jest lepsze?

14

Kolego ja posiadam Rieju rr na sprzedaz na oryginalnym amortyzatorze za dobra cene , stan bardzo dobry , roznia sie wygladem  , silniki te same ;)
Jak zainteresowany pisz gg 10515562.

Rieju rr 50 sm / NSR125 / Husqvarna TE 250 !

15

SMX jest nowsze i jest to supermoto. RR 50 to jest enduro. RR 50 SM się nazywa RR 50 Spike przynajmniej w moim przypadku.