1 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-16 15:34:39)

Temat: Czysto teoretyczne pytanie husa 125 / exc 125

Husaberg TE 125 vs KTM EXC 125

Co wybrać ?

Z tego co wiem Husa ma zawieche z EXC SIX DAYS - ogólno rozwojowo jest lepiej doposażona. Ale ! Tak mam ale ... Na allegro ogólnie jest ich "23" w tym żadnej 125 :/

Boję się tego że jak przyjdzie mi do sprzedaży to będę czekał miesiącami, albo będę zmuszony oddać go za grosze by tylko się sprzedał. Do tego widzę części też mało.

Jak sądzicie ? Co o tym myślicie ? Wiadomo KTM jest znany i pewnie szybciej pójdzie na sprzedaż, ale wiadomo jak mogę mieć moto z lepszą zawiechą w takiej samej cenie co zwykłego KTM"a to szkoda okazji... ale potem stracić 5 tysi żeby tylko go sprzedać to też trochę szkoda.

Husa : Gabel    WP Suspension Up Side Down 4860 4CS
Federbein    WP Suspension PDS 5018 DCC

EXC : Forks    WP Suspension Up Side Down 4860 MXMA PA
Shock absorber    WP Suspension PDS 5018 DCC

Six days : Fork    WP Suspension Up Side Down 4860 4CS
Shock absorber    WP Suspension PDS 5018 DCC

A o samego six daysa to jak by za darmo jedzenie rozdawali ... Tylko jedna 125 na Polskę wypadła... 3 - 350 i wszystkie już sprzedane.

2

Odp: Czysto teoretyczne pytanie husa 125 / exc 125

Poszukaj uzywki poza PL

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

3 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-16 21:17:38)

BolekZKO napisał/a:

Poszukaj uzywki poza PL

Chodzi mi o nówki. Używkę six days"a ? Szkoda hajsu, lepiej kupić nówkę zwykłą EXC i ją doposażyć... Jedynie co to podobno przedni nawias jest drogi, a reszta to kosmetyka. Moto kupowane bardziej dla osłon,zawiasu z przodu i wydechu bo reszta ma średnie znaczenie...

4

a nie myślałeś o 250 Exc? ewentualnie Wr 250x

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

5

Moim zdaniem kupowanie nówki sztuki mija się z celem ;) Widziałem na mobilu jakieś pół roku temu, six daysa w tej pomarańczowo niebieskiej okleinie  za 5 tyś euro z przebieg 98km. Szukaj lepiej lekko używanego poza pl niż nówki w pl na której wjebiesz hajsy. Pozdro

6

Kasy nie stracisz :) spokojnie dasz ogłoszenie ludzie kupią jak będzie wart tego.
Co do części to teraz nie ma problemu z tym za średnio takie części standardowo za 6 euro nawet mogą wysłać paczkę do Polski.

-Indywidualne okleiny z własnym wzorem cały motocykl. Zainteresowanych zapraszam na PW.
-Spawanie wydechów, aluminium, metali kolorowych, usuwanie wgniot z dyfuzorów, piaskowanie i toczenie dorabianie zamienników itp. Zainteresowanych zapraszam na PW.
No price counts, counts a common passion and your joy ; ))

7

Koso napisał/a:

a nie myślałeś o 250 Exc? ewentualnie Wr 250x

WR"ki nie chcę. Mam ten sam problem co piszesz :) EXC może być za mocne w 250 ponieważ jestem słabo zaawansowany.. ale dylemat trwa pomiędzy 2T 125 a 250 4T - całkiem inne charakterystyki silnika. Wiadomo 250 w 4 T będzie mniej żyłowanym silnikiem, ale czy sprawi mi tyle samo frajdy co 125 w 2T ? Hm... I chyba 250"tkę później będzie łatwiej sprzedać, co sądzisz ? Bo jednak 250 ma mniejsze spalanie w 4T niż 125 w 2T. Jak pytałem na jednym z forów o 250 w 2T to mi mówili, że ręce mi pourywa bo na nim śmiga błażusiak w erzbergrodeo :D

Jvezii napisał/a:

Kasy nie stracisz :) spokojnie dasz ogłoszenie ludzie kupią jak będzie wart tego.
Co do części to teraz nie ma problemu z tym za średnio takie części standardowo za 6 euro nawet mogą wysłać paczkę do Polski.

Dzięki za info ! :) Bo wiadomo EXC i husa w tej samej kasie sie kreują tylko że husa ma dodatki te co ma six days i jest od niego o 5 tysi tańsza. Zależy mi na tym bo wiesz teraz sprzedawałem moto ok. 6 miesięcy i strasznie się to wlekło z czego jeszcze straciłem kase(za tanio sprzedałem), a KTM jak ktoś słyszy to od razu wie o co chodzi.. a jak powiem husaberg"a mam na sprzedaż to 2/4 co chcą kupić, a się motongami nie interesują to się spytają : " Kto to produkuje ? " " japońskie ? " " WTF ?! " :P

Korci mnie te 250 w 4 T ale sentyment jest też do 125 w 2 T ;D Jak by była możliwość żeby się tak przejechać z 10 km i wyczuć co bardziej wpadnie do gustu ... Kumpel ma WR 250 X jedyny + to głośno chodzi ale EXC chyba mocniejsze od WR"ki będzie ?

8

Ja bym brał TM-a:D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-17 11:50:26)

hacker33 napisał/a:

To już w ogóle bym części nie znalazł... Nie no ja chcę teraz moto które :
a) Szybko w miarę będzie dało radę się sprzedać
b) Łatwy dostęp do części - bez szukania. Wchodzę, zamawiam, montuję, śmigam
c) Nie chcę potem ściągać tak żeby TYLKO SIĘ SPRZEDAŁO - wiecie o co chodzi

Ja się zbytnio na zawieszce nie znam, ale Ty hacker chyba dobrze :) Mógłbyś mi powiedzieć czy ta zawieszka w husabergu jest warta kupna ? Cena jest ta sama motonga, a jednak zawieszka inna... :P

punk891 napisał/a:
hacker33 napisał/a:

Zgadzam się, 125 smr - kozacki sprzęt. Aczkolwiek jeśli nie ograniczają Cię uprawnienia to lepiej brać ćwiarę 4t. Bo do użytku drogowego i spokojnej jazdy 2t średnio się nadaje :)

Moto bardziej w teren się klasuje niż na drogę. Nie wykluczam wyjazdów na drogę, lecz przewiduję oczami użytkowanie owego sprzęta w terenie.

Bez spamu edit posta :)

10

hacker33 napisał/a:

Zgadzam się, 125 smr - kozacki sprzęt. Aczkolwiek jeśli nie ograniczają Cię uprawnienia to lepiej brać ćwiarę 4t. Bo do użytku drogowego i spokojnej jazdy 2t średnio się nadaje :)

Kawasaki KX250F

11 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-08-17 13:03:50)

Wybór pewnie padnie na exc

[url]http://www.youtube.com/watch?v=D9wChI6Uqsk[/url]

[url]http://www.youtube.com/watch?v=-vV7iINdVRY[/url]

Tylko pojemność to już inna bajka. Najlepsza końcówka : " Bo dupy nie lecą na byle gówno
Już leon nie wystarcza :( " haha :d