Temat: Husqvarna sm kompresja
Witam !
Jesli mam kompresje 8,5 bara to co mam zrobic jak wymienie sam tlok to skoczy do tego 12 czy cylek jest przytarty prosze o wasze porady
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Husqvarna sm kompresja
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam !
Jesli mam kompresje 8,5 bara to co mam zrobic jak wymienie sam tlok to skoczy do tego 12 czy cylek jest przytarty prosze o wasze porady
zdejmiesz, dasz do zmierzenia i wtedy sie przekonasz czy cylinder sie nadaje.
Sprawdz glowice i szczelnosc zaworow
moj moto ma autodekompresator i kopresja na nowych gratach wyszła 9 bar. Wiec moze twoje moto tez to ma?
Sprawdz glowice i szczelnosc zaworow
moj moto ma autodekompresator i kopresja na nowych gratach wyszła 9 bar. Wiec moze twoje moto tez to ma?
Z tego co widzę, to jeździ HVA SM 125, a to jest 2t, więc teorie są błędne. Koledze po prostu remoncik się zbliża :)
Co to jest ten autodekompresator?
w 2t autodekompresator nie obowiązuje ;)
a w przypadku remontu tlok i pierscionki wystarcza >?
Kuźwa, jak jesteś taki dociekliwy to zdejmij cylinder i się sam przekonaj, to jest tylko 45 minut z rozłożeniem i złożeniem.
Na forum nie ma wróżbity Macieja, który ci telepatycznie sprawdzi stan cylindra, korby, tłoka, łożysk....
Nie no chłopie zajrzenie w góre silnika w 2t to naprawde chwila. kiedys robilem takie rzeczy przed blokiem :P
A jak masz 8,5 bara to juz mozesz szukac tłoka.
oczywiscie daj cylinder do pomiarów która selekcje tłoka kupic, no i do przehonowania.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » Husqvarna sm kompresja
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 73 zapytań