1

Temat: Zgrzytnięcia podczas wbijania wyższego biegu

Dzis moto miało dziewicza przejazdzke po słozeniu silnika i... podczas jazdy zmieniając bieg na wyższy jest zgrzytnięcie......
Gdy moto jest odpalone to na postoju moge sobie kazdy bieg wrzucac i jest wszystko perfekto, lecz gdy motocykl jest w ruchu wbijajac wyzszy bieg towazyszy temu zgrzytniecie i czuje mocne wibracje na dzwigni zmiany biegów. Oczywiscie gdy bieg juz wejdzie to jest wszystko dobrze.

Podczas zbijania biegów, redukcji - wszystko jest wporządku

Jak myslicie gdzie zaczac szukac? co moze byc za to odpowiedzialne?

Aha. Zgrzytanie jest między KAZDYM biegiem, Oczywiscie tylko w górę i tylko gdy moto jedzie.

HUSQVARNA TE 450.

2

Odp: Zgrzytnięcia podczas wbijania wyższego biegu

Zacznij od mechanizmu wybieraka biegow co jest dostepny pod zdjeciu pokrywy sprzegla i pewnie kosza sprzeglowego. Jak tam bedzie ok to trzeba rozpolawiac silnik.
Jak skladalem swoj endzin to sprawdzalem biegi po zlozeniu karterow i mechanizmu wybieraka, zanim zalozylem kosz, tlok, cylek i reszte.

3

ja biegi równiez sprawdzalem gdy silnik stał na stole... one wchodz bez zarzutu gdy silnik jest wylaczony, i nawet gdy silnik jest wlaczony, ale motocykl nie jedzie.

HUSQVARNA TE 450.

4 Ostatnio edytowany przez Guti (2013-08-15 11:39:35)

Maniek, daj mi bana na ogarnięcie sie.

dla wygody w jezdzeniu butach cross, dzwignie zmiany biegów dałem tyci wyżej, i gdy sie ja bierze do góry to delikatnie dotyka łańcucha. dlatego podczas jazdy jest zgrzyt.

temat do kosza. Sory

HUSQVARNA TE 450.