Odp: Urwana śruba w wieloklinie zdawczym zębatki :(
tyle, ze teraz bedzie miał maly problem ze zlapaniem srodka na tym torxie ;/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Urwana śruba w wieloklinie zdawczym zębatki :(
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tyle, ze teraz bedzie miał maly problem ze zlapaniem srodka na tym torxie ;/
Dzisiejsza walka skończyła się niepowodzeniem. Upaliłem 2 wietła kobaltowe, 8 normalnych i wykrzesałem jakąś dziurę. Wykrętaki Neo nie pociągnęły tematu. 5 ślusarzy któych odwiedziłem odesłali mnie precz. - nie są w stanie rozwiercić torxa. Jeden z nich opowiadał, że ostatnio robił podobny temat, połamał 3 wiertła węglikowe i nic z tego nie wyszło. Zostaje mi rozebrać silnik... na "pocieszenie" ów wałek wychodzi ostatni. Co do samego wałka nie poddaje się. Nie zamierzam wydać worka pieniędzy na nowy, skoro ten jak się okazuje można skutecznie zreanimować. Jest tylko warunek - musi być wyjęty jako element. Byłem dziś w pewnym zakładzie - Mają tam urządzenie zwane drążarką które działa na zasadzie obróbki erozyjnej -
[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Obr%C3%B3bka_erozyjna[/url]
pierwszy raz o tym usłyszałem ale wydaje się być ciekawym rozwiązaniem. - to się okaże w trakcie :)
Przy okazji rozebrania silnika od razu wymienię pierścienie, łańcuszek, uszczelniacze, docieranie zaworów i przegląd innych podzespołów. Myślę więc, że kilka tygodni jazdy mam z bani. Dzięki Wam za chęć pomocy. Jaki będzie efekt pracy drążarki - na pewno się pochwalę ze zdjęciem jak tylko będzie zrobiony. :)
No faktycznie wałek zdawczy to "worek pieniędzy" - do 450-ki kosztuje bez żadnych upustów 370pln...
a tobie ten torx tam został w srodku??
...dodatkowe 370pln, bo na starych gratach nie będzie tego do kupy składał.
A zdaje się, że ogarnięty tokarz, też dałby rade. Stawiam, że dużo taniej niż za nówke.
Tak, został torx w środku. No to też mówię, że nie będę nowego kupował. Na drążarce gościu to zrobi za 50zł, więc bez sensu uważam dokładać 320zł :)
w robocie mam elektrodrazarke - nie musisz pod to rozbierac silnika ale trzeba go wyrwac z ramy.
Zapytaj czy im nie podejdzie w calosci.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Urwana śruba w wieloklinie zdawczym zębatki :(
Wygenerowano w 0.037 sekund, wykonano 71 zapytań