Odp: Olej do KTM lc4
Kazdy tak naprawde poleca co innego ;) Ja bym znowu polecil cos z Ipone ktory robi oleje tylko i wylacznie do silnikow motocyklowych, skuterow, skuterow snieznych i wodnych ;p
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Olej do KTM lc4
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kazdy tak naprawde poleca co innego ;) Ja bym znowu polecil cos z Ipone ktory robi oleje tylko i wylacznie do silnikow motocyklowych, skuterow, skuterow snieznych i wodnych ;p
Ja wstawiam filtry HF, a olej Top1 oil 10w40, sprawuje się naprawdę dobrze i mam dostęp do bardzo fajnych cen :) Pisz jak coś
a mogę wiedzieć czy dolewając samego oleju to rzeba wlać i w silnik i w rame ? i wtedy odpowietrzyc ?
jeśli chodzi Ci tylko o uzupełnienie stanu oleju to nie trzeba odpowietrzać:)
ale to wlac w rame tez czy tylko w silnik ? bo poziom na wizierze jest troche niski
do silnika dolewasz.
Lejesz do silnika, sprawdzasz czym tam masz, bagnetem albo w oczku. Nie przelej oleju bo może Ci się komplikacji narobić :P LC4ka lubi zgubić czasem gdzieś trochę oleju którego nie widać w oczku. Trzymaj stan oleju na ciepłym nie przekraczając górnej kreski i na zimnym nie schodząc poniżej dolnej.
jeszcze jedno pytanie, wczesniejszy właściciel lał tego motorexa [url]http://www.mcs.waw.pl/olej-crosspower-4t-10w-50-1-l-motorex.html[/url]
i problem jest taki że ciezko u mnie dostać ten olej, a mam dostęp do motula 300v i teraz czy warto lać dalej motorexa czy przy zmianie wląc motula? Jak lepiej dla silnika?
temat odkopany to i ja mam pytanie,
czas zalać kata świeżym olejem, do tej pory jeździłem na castrolu power 1 racing 4T 10W50, zastanawiam się nad zmianą na motula czy dalej lać castrola?
Nie wiem jak tam z castrolem, ale myślę, że z motula będziesz zadowolony jak najbardziej
Ja lałem wcześniej Motorexa, co prawda do silnika wyczynowego EXC 525 w którym interwały serwisowe różnią sie dużo od LC4 660, do której leje teraz motula 300v, jednak stwierdzam ze motorex to kupa, w exc po 5 mth czyli jakieś 300km tracił barwe i był ciemny jak dupa murzyna, a 300 V w LC4 po 2000km nadal trzyma barwę, nie zmienie już 300V na nic innego.
To że olej trzyma kolorek to wcale nie znaczy że jest zajebisty.
do LC4 HF starczy kupić 2L oleju czy trzeba 3 ? układ ma niby 2.1 ? za odp z góry dzięki....
Kup 3 bo trzeba dolać pozniej a najlepiej kup 4 bo wyjdzie taniej niz kupic 3:)
ok, dzięki za odp...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Olej do KTM lc4
Wygenerowano w 0.063 sekund, wykonano 77 zapytań