1 Ostatnio edytowany przez Gajos (2013-07-29 17:46:37)

Temat: Magik elktryk samochodowy poszukiwany

Szukam jakiegoś magika - kogoś kto ogarnia dobrze elektronikę samochodową.
Konkretniej mam twingo z ukończonym swapem z megane (K4M), wszystko wpasowane ale pozostała kwestia elektroniki - znajomy który sie tego podjął ostatecznie wymiękł na połączeniu obu wiązek elektrycznych.

Wiązka oryginalna z Twingo pozostała "we wnętrzu" auta, nowy silnik wjechał z kompletną instalacją "przerobioną" na kostkach (kostki łączące "silnik" z "budą"). zatem obie kostki z megane zostały po schamatach podpięte pod kostki Twingo. Komp podpięty od megane, jest też poprowadzona stacyjka z megane wraz z pętlą i całym immobilaiserem. Niestety o ile wnętrze auta się odzywa - tj. deska się zapala, kontrolki wstają, o tyle auto nie kręci (rozrusznik sprawdzony jest ok) i nie puszcza prądu na pompę paliwa - wyglada na to, że albo źle podpięty jest główny komputer (prąd do niego) albo źle wpięta stacyjka, pętla i  immo.

zatem szukam kogoś kto znajdzie przyczynę i to ogarnie,
może znacie kogoś obstukanego w renówkach albo w rzeźbieniu w elektronice?

Auto aktualnie jeszcze stoi w Olsztynie, w najbliższy weekend wyjeżdża i chętnie zawiózłbym je na podwórko do znalezionego mechanika - jeśli do tego czasu się nie znajdzi ląduje w wawie i szukam wtedy wyłącznie po Warszawie.

Pozdro i liczę na jakąś pomoc :)

2

Odp: Magik elktryk samochodowy poszukiwany

z elektryką / elektroniką jest sprytny koleś pod radomiem. w miejscowości Ślepowron i nazywa się Szirak (albo Shirak) - podobnie jak ten z francji... ;)
mi gmyrał w volvo (v40 które miałem i w obecnym V50). na elektronice/elektryce się zna.

Green

3

dzięki, a masz może do niego jakiś namiar ? kolnołbym i pogadał

4

[url]http://www.sirak.com.pl/#/contact[/url]

generalnie on ma też brata, który ma warsztat przez płot :) no i to konkurencja zdaje się jest.
raz byłem u jednego, raz byłem u drugiego - z obu byłem zadowolony z tego co robili... (zdaje się, że ten brat ma lepszego elektronicznego skilla)

Green

5

dzięki ogromne - dzwonię pytać :)

6

Jak nic nie znajdziesz to się odezwij 531-090-000, byle Ci się nie śpieszyło;-)

Miej wyjeb@ne, a bedzie Ci dane...
MANEY#101 RMPST
Bez Ciśnienia rally team