1 Ostatnio edytowany przez jaras111x (2013-07-18 19:31:22)

Temat: PC czy coś z tego bedzie?

[url]http://allegro.pl/komputer-fx-4x3-8gh-ddr-8g-gt630-4g-hdd-750g-dvd-i3374903144.html[/url]

Chłopaki kto ogarnia i powie czy może to być?  Komp do zadań domowych,praca na dokumentach, net, filmy + 3D na projektor( tu hdmi 1,4 wiec ok) jakaś obróbka video na sony vegas i to wszystko. ŻADNE GRANIE od tego jest konsola(tu zawsze wszystko działa) Mój obecny już pada,napędu nie widzi, sieciówka padła. a chciałbym już coś kupić nim któregoś dnia ten się nie włączy :)

Sherco st300  Cabestany Replica

2

Odp: PC czy coś z tego bedzie?

Nie polecam kupować takich PC na allegro. Nie wiem czy przeoczyłem, ale nigdzie nie znalazłem informacji na temat zasilacza. Powiem na swoim przykładzie, że kiedyś w PC miałem jakiś zasilacz no-name (dołączony do obudowy Tracer), który spalił mi kartę graficzną i mostek północny na płycie głównej. Wszystko by było spoko gdyby nie fakt, że się to stało 4m-ce po skończeniu gwarancji ;P
Polecam napisać na jakimś forum komputerowym, podać do czego ma być stosowany komputer a oni wybiorą na pewno coś lepszego i bardziej bezawaryjnego.

3 Ostatnio edytowany przez Olaff (2013-07-18 19:48:42)

Za taką kase złożyłbyś lepszą maszyne kupując dobre części, bo te gotowe składaki z allegro nie są wiele warte. Na papierze wszystko fajnie, ale te podzespoły są z dolnej półki i nie zawsze się sprawdzają. Jak dla mnie to do pracy biurowej jest troche przesadzony, ale zrobisz jak będziesz uważał. Poczytaj po forach co ludzie piszą na temat takich gotowych komputerów z allegro ;)

P.S Konsole są 100 lat za PCtami.

Add: Ten wyżej mnie uprzedził :)

READY TO >> TERROR

4

Olaf nawet jeśli konsole graficznie są gorsze od wypasionego kompa to mają jeden +    tu zawsze wszystko pójdzie(zainstaluje się)  :)
Spodziewałem się tego że to trochę kupkowaty zestaw, ale poczekam jeszcze może znajdzie się tu ktoś kto znajdzie dla mnie jakąś dobrą propozycję. Obowiązek to grafika dająca radę z 3D hdmi 1,4  :)

5

Tu się zgadzam, sam mam zestaw x360 i ps3. Dla mnie gra musi mieć fabułe i klimat coś typu Gothic I i II, grafika wtedy schodzi na dalszy plan.

READY TO >> TERROR

6

aktualizacja :)  Komp już nie musi robić 3D :)  od tego będzie odtwarzacz BLURAY  z USB :)

7

Czyli jedyna zaawansowana rzecz jaką musi wykonywać to rendering filmów? Dużo tego przerabiasz?

8

tylko do użytku prywatnego, więc po każdej większej imprezie

9

Skleciłem coś takiego:
[url]http://www.morele.net/inventory/info/SRe1Aq/[/url]
Myślę, że integra HD2500 wbudowana w procesor spokojnie da sobie radę. Tym bardziej, że nie będziesz go używał go grania. Jakbyś miał jakieś uwagi to pisz i coś można pozmieniać.

10

czy to będzie szybki komp?

11 Ostatnio edytowany przez tabul (2013-07-18 22:42:33)

Siema mam serwis we Wrocku, mam kilka płyt pod duo core, które do Twoich wymagań spokojnie na radę ;) Za co najmniej połowę ceny tego z allegro mogę Ci złożyć jakiś zestaw spełniający Twoje wymagania i dać gwarancję na rok. Jak chcesz do dzwoń: 791767371 Pozdrawiam

pc. Jeśli chcesz wszystko nowe, to też nie ma problemu.

Generalnie ten zestaw z alledrogo nie taki zły, płyty MSI złe nie są, ale niestety zaoszczędzili na zasilaczu, który jest jednym z najważniejszych podzespołow PC.

12

jaras111x napisał/a:

czy to będzie szybki komp?

Do tego co opisałeś, wystarczy. Za 1400zł ciężko sklecić coś lepszego ale zobacz tu:

[url]http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_lipiec_2013?page=0%2C1[/url]

Nie kupuj gotowych zestawów na allegro bo oszczędzają na bardzo ważnych komponentach.

Husaberg FS 650

13

Podany przeze mnie zestaw do Twoich potrzeb będzie aż nad to ;) Jak chcesz to zamiast i3 można dać G860, ale myślę, że i3 to dobra inwestycja (lepsze GPU + HT)

14

Temat do zamknięcia, komp został zakupiony